diumenge, 18 d’octubre del 2009

Un dia rodón

Barcino 2 – Europa D 4
Europa B 3 – Escolapis 1

Cadets

El d’ahir és d’aquells dies que mereixen ser emmarcats. Aquells dies especials on el vent bufa de popa i els déus et són estranyament favorables. Un gran dia únic i difícilment repetible en el que tot encaixa i res grinyola i si alguna cosa ho fa, sempre acaba portant l’inconfusible segell dels Escolapis.

Començava la jornada amb el desplaçament del Cadet D a les instal•lacions del Barcino. Un desplaçament incògnita, per ser el primer de la temporada, i el desconeixement que encara es té dels rivals i la poc avaluada adaptació a la categoria de les pròpies forces. Una primera sortida saldada amb una nova victòria sense pal•liatius producte d’una enorme superioritat i que, en algunes fases del partit, ha estat un handicap en negatiu que ha desmotivat als propis jugadors de l’Europa, fins el punt, no de fer perillar el resultat, però sí de crear una certa inquietud en el desenvolupament del joc. Avui a Can Barcino no tocava patir i en alguns moments, per demèrits propis, s’ha patit innecessariament. La confiança dona tranquil•litat i seguretat en un mateix, però l’excés de confiança és letal. Sí avui en comptes de tenir davant un innocent Barcino s’hagués tingut a un altre rival amb més categoria i mordent, la història bé podria haver canviat. No hi ha camins de roses ni en aquesta ni en cap categoria. Tots els equips tenen les seves qualitats, les seves habilitats i tindran les seves opcions. Si estem al cent per cent, som molt bons. Sí només estem al cinquanta per cent podem fer molt bons als rivals menys capacitats. I no cal excedir-nos en generositat ni deferència.

Per rematar la jornada, un altre Cadet, en aquest cas el B, rebia al Nou Sardenya a un, sobre el paper, potent Escolapis. Potent i molt físic, que ha sucumbit a la superior qualitat tècnica i disposició tàctica d’un Europa molt motivat i, en algunes fases, brillant. Malgrat la claredat del marcador, el partit no s’ha decidit fins els darrers 10 minuts en un final apoteòsic i d’una extraordinària emotivitat. L’Europa ha sumat una nova victòria que el deixa en una situació immillorable. Però això no ha fet més que començar i el que es guanya una setmana cal consolidar-ho a la següent. Pas a pas s’arriba lluny. Poc a poc s’aconsegueixen els grans objectius.

Un dia rodón, un marc ideal.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La victòria sobre els escolapis es un premi a la ACTITUD de tot l'equip.
Veritablement un dia rodó per tots dos cadets.
Gràcies Pep
Jaume R.