dimecres, 21 d’octubre del 2009

Pa d’hòstia

Disculpa el retard en la meva resposta però vaig tornar de viatge amb el temps just per assistir al partit i m’ha estat impossible fer-ho abans.
Conec el tarannà de la gent d’Escolapis des de fa molt de temps i el conec allà on no és possible dissimular-lo: en els camps de futbol. Allà on surten el millor i el pitjor de les persones i on les baixes passions ens dibuixen i ens presenten tal com som. I els Escolapis, al menys els que jo conec i que casualment són els que juguen a futbol, són gent molt i molt sectària; amb punts de vista totalment esbiaixats i parcials, sense cap bri d’objectivitat. Són molts els incidents que provoquen ells i els seus familiars al llarg de la Temporada, sigui a la categoria que sigui. Són molts els moments en els que la seva actitud i el seu comportament són deplorables (sent benèvol en l’expressió). Aquesta manera d’actuar, aquesta indigència ètica i d’assoliment de valors va en augment a mesura que s’avança en edat. Arribant al seu punt àlgid a l’etapa de juvenils on es pot comprovar els efectes absolutament nocius de la seva “educació”, on es reflecteix, de manera evident, el fracàs d’unes propostes gens civilitzadores.
En fi Pere, són molts els episodis que he tingut personalment amb els Escolapis i res ha canviat en tots aquests anys. No dubtis que intentarem minimitzar els seus efectes. Però crec, personalment, que no hi ha res a fer. L’actitud i la manera de veure les coses d’aquesta gent no canviarà per molt que ens hi esforcem. Aquesta mena d’individus esperen una resposta per a seguir burxant perquè estan convençuts del seu paper messiànic i evangelitzador i que la seva “veritat” ha de ser imposada a la resta del món. La millor resposta és la no resposta, la indiferència i que es barallin amb les seves pròpies consciencies , les seves obsessions i les seves misèries. Tota la resta és perdre el temps i fer-se mala sang.
És la meva opinió personal. Hem de seguir fent el que fem perquè no estem equivocats i no necessitem l’aval ni la supervisió de cap “integrista cristià” que ens vulgui lobotomitzar