dissabte, 3 de maig del 2008

Una balena morta a la platja
Barceloneta 4 – Jupiter 3

Com aquelles balenes, que de tant en tant, apareixen mortes a la platja arrossegades per l’onatge. Així ha estat la darrera imatge del Jupiter en la seva visita al camp de la Barceloneta. Aquest equip ja fa setmanes que agonitza víctima d’una mala dieta. Els mals costums, els mals hàbits, les ingestes a deshores, l’excés de greixos en el menú, l’absència de fruita i verdura fresca,... acostumen a donar un resultat calamitós per al propi cos.
El Jupiter ha abusat tota la Temporada de la proteïna. Proteïna indiscriminada i mal aplicada, donant com a resultat molt de múscul en determinats partits, però poc cervell (matèria gris) durant tota la competició.
Els complements vitamínics s’han d’utilitzar amb mesura i en la línia correcta i sempre sota vigilància mèdica; tot el que no sigui això porta, irremeiablement, a pixar més del compte per eliminar impureses.

L’equip de la Verneda no ha pogut resistir la temptació i s’ha apuntat a la moda del 4x4. En dos partits ha encaixat 8 gols: 4 i 4. I si n’ha aconseguit 3 és més per indolència de la Barceloneta que per mèrits propis. L’equip local ha estat, avui, molt tou en defensa, com a mínim en els primers 45 minuts. No volent fer sang d’un equip condemnat i amb els recursos propis d’un col·lectiu en caiguda lliure l’ha deixat comandar el marcador amb la indolència del que se sap superior.
El final de la primera part amb un 2 a 3 no ha estat més que un miratge passatger propi de l’excés de radiació solar sobre el camp. Aquesta il·lusió òptica, però, no ha trigat ni cinc minuts de la represa en esvair-se. El 3 a 3 i el 4 a 3 definitiu posaven les coses al seu lloc. Si a la primera part, i gràcies en part als obsequis de l’equip local, el Jupiter ha estat dins el partit, tot ha sigut començar la segona perquè el públic assistent s’adones de les evidents limitacions de l’equip visitant. Sense físic i sense cap, les presumptes habilitats tècniques no serveixen per a res. Només quaranta cinc minuts han calgut per esbandir les darreres esperances planetàries i col·locar una nova pedra per al mausoleu d’aquesta balena morta.

El Jupiter segueix perdent llocs en la classificació i si no pren mesures urgents li podria perillar, fins i tot, la cinquena plaça.
La Barceloneta per contra, i sense fer gaire soroll, es col·loca entre els quatre primers i amb alguna que altre opció a guanyar la tercera plaça, a poc que un dels equips que la precedeixen cometi una errada.
Tres jornades per al final, bé per al Jupiter dos i tot s’haurà acabat. Els uns amb la satisfacció de la feina ben feta i els altres amb l’agonia del peix fora de l’aigua. Una agonia que s’està eternitzant en excés.