diumenge, 25 de maig del 2008

Maletins.si/Maletins.no
Europa 3 – Martinenc 1
M9M 8 – Cinc Copes 0


Segons el guió previst i sense sorpreses en aquesta jornada, ens veiem abocats al desenllaç final de la Lliga per al proper dissabte. Un digne final per a un campionat brillant. Tot a una carta, tot en sis hores. Jugar a tot o res sense possibilitat de rectificació és molt dur quan els equips implicats han fet mèrits suficients per endur-se el premi. Només un d’ells aconseguirà ser primer, només un d’ells assolirà l’ascens, malgrat les qualitats contrastades dels altres pretendents. La decisió pot dependre del mínim detall, d’una circumstancia capriciosa. L’esforç i el treball de 8 mesos en una sola jugada, en la punta d’una bota, en l’errada d’un àrbitre o l’encert d’un davanter.
El Santa Eulàlia, amb el cava preparat, ha cobert la seva darrera jornada de descans confiant secretament en una punxada de l’Europa, punxada que no s’ha donat, ja que l’equip escapulat ha derrotat, en un partit molt disputat, a un Martinenc hipermotivat. L’equip del Guinardó ha presentat una duríssima batalla en un terreny de joc molt pesat a conseqüència de la pluja. El xoc no ha estat brillant però sí força competit i molt lluitat per les dues formacions. Un gran espectacle futbolístic, on cap dels dos equips ha pensat mai en la derrota. Dues esquadres guanyadores, els uns per arribar amb totes les opcions a la darrera jornada i els altres per reivindicar-se i deixar clar que són molt millor equip del que la classificació reflecteix.
El Martinenc m’ha causat una gran impressió i estic segur que si sempre haguessin jugat amb aquesta entrega i sacrifici, en aquest moments estaríem parlant d’un equip lluitant per a les primeres posicions.
L’Europa s’ha avançat ràpidament en el marcador i amb un 2 a 0 en els primers 30 minuts de joc, tot feia pensar que l’encontre estava resolt. Una jugada aïllada però brillant del Martinenc ha fet pujar el 2 a 1 al marcador i ha posat a prova els nervis de la graderia amb un esdevenir incert. L’Europa, malgrat tot, ha tingut el control del partit i del marcador durant els noranta minuts, però no ha estat fins a les darreries de la segona part, on ha pogut sentenciar definitivament el match, amb el 3 a 1 definitiu que deixava enllestit un gran partit de futbol.
L’Europa s’ha vist les cares amb un desconegut i esplèndid Martinenc i amb la pròpia responsabilitat de no poder fallar. Ha lluitat contra el rival i contra sí mateix. I de les dues confrontacions n’ha sortit victoriós. En aquest joc de nervis i de saber gestionar les emocions i la pressió, de moment, l’equip escapulat ha reeixit.
El M9M, també dins el guió previst, ha fet el que se li pressuposava i ha vençut clara i contundentment a un Cinc Copes desaparegut. L’equip del pont no ha sigut rival, en cap moment, per a un Magòria que s’ha limitat a entrenar-se i a preparar el seu proper partit enfront de l’Europa. Un encontre, que em consta, els de la Gran Via tenen moltes ganes de jugar i fer-ho be, per acabar la Lliga amb un bon regust de boca. Com diu el seu entrenador: aquests partits són els que agrada jugar a tothom. I jo estic d’acord. Més enllà de la importància dels punts en joc, el partit en sí mateix, és un luxe i un privilegi inqüestionable per als espectadors i els propis jugadors.
Doncs, a l’espera del cap de setmana decisiu, ens queden uns dies per fer córrer els maletins i “primar” els diferents equips involucrats.
Això sí, les primes sempre han de ser per guanyar, mai per deixar-se guanyar.
Que us quedi a tots molt clar, d’una altre manera la mala consciència no us deixaria dormir.
Pel cava no us preocupeu, el Miki ja el té preparat. L’únic que cal saber és qui se l’acabarà bevent.

1 comentari:

Anònim ha dit...

jajaja.

Dissabte vinent,tot o res.
Tot l'esforç i el treball en 180 minuts de futbol.
Desgraciadament 1 sol guanyador i un premi molt injust al segon.Sigui l'Europa o nosaltres crec que no mereixem cap dels 2 mereix quedar 2º.
En 6 dies desenllaç final.

Molta sort,pero dissabte no guanyeu;)


MIKI:)