dissabte, 3 de maig del 2008

Matí al Carson

Avui he esmorzat al Carson. De tots els bars que hi ha a Barcelona, i n’hi ha molts, aquest petit local del carrer Viladomat, és un dels meus preferits. Potser pel seu nom que em du una sonoritat familiar, potser per l’absència de barreres arquitectòniques que el fan agradablement accessible, potser pel tracte cordial del Ferran i la Tere o l’aroma del cafè amb aires llunyans i propostes d’aventures,...

Potser i més potser, cabòries i més cabòries, quan arribava el Manel. El Manel que sempre arribava i la Consuelo que el menava. El Manel que va néixer quan el bar era només un solar. El Manel que feia molts anys que no feia anys perquè ja els tenia tots i no li en calien més.
S’asseia a la taula de sempre, amb el solet de sempre, mentre la Consuelo li anava a buscar l’ “Sport” al quiosc del Paco.
Llegia poc, només la lletra grossa i mirava i remirava les fotos “que estan molt ben fetes” deia.
El Manel havia estat un bon futbolista de brega, un jugador d’equip, un jugador impagable (mai havia cobrat), però per damunt de tot, un gran esportista. Tenia un munt d’anècdotes de les que fan fruir i un inesgotable repertori de sentencies per a tots aquells que se li atansaven amb ganes d’escoltar.
Avui el Manel no ha vingut i la Consuelo tampoc. El seu racó estava buit.
El Manel no tornarà més, m’ha explicat el Ferran, l’han fitxat per a jugar a Divisió d’Honor i no ha pogut dir que no.
Molta sort Manel en aquesta darrera aventura.

1 comentari:

Irene ha dit...

Em porta molt bons records de quan estudiava a L´Escola Industrial.