dilluns, 12 de gener del 2009

Un diari de merda

Sempre he admirat l’abnegació i la manca d’escrúpols dels amos de gossos quan recullen els seus excrements –el dels gossos, clar- a la via pública. Encara que és molt pitjor els que no ho fan i acaben –les caques- decorant les nostres sabates, en el millor dels casos, o bé les sandàlies en el més extrem i lamentable.
He observat darrerament certa conscienciació política en aquest costum, certa tendència ideològica mal dissimulada o volgudament expressada a l’hora de recollir les defecacions. Hi ha persones i cada cop més, que aprofiten aquest singular moment per posicionar-se ideològicament amb un acte decididament significatiu. Així podem veure com el diari, els diaris, han sobrepassat la seva funció purament informativa i d’opinió, per esdevenir el material ideal per a recollir caques de gos. Trobarem, a poc que ens hi fixem, a una ecologista d’esquerres recollint la merda del seu gos Green amb la portada de La Razón, o a un estirat veí del carrer Ganduxer, simpatitzant del PP, fent-ho amb la contraportada de El Pais. Una indefinida votant del PSC, amb la pàgina editorial de l’Avui i un d’ERC amb qualsevol pàgina en color de El Periódico, versió castellana, no fos cas. Ara què, la gran majoria, indefinits de mena i per no gastar ni un euro, ho acostumen a fer amb el Que, Metro, ADN i d’altres fineses d’aquest estil.
El més important, però, és que les caques es recullin i sí per fer-ho s’han d’utilitzar els diaris, cap problema. Com a mínim serviran per a alguna cosa i la pudor a merda que fan tindrà una justificació evident.