diumenge, 11 de gener del 2009

Remar en la mateixa direcció
Unificació Bellvitge 2 – Europa C 4
Juvenils Primera Divisió, grup 3


No hi ha res més fàcil, en un partit de futbol, que quan els dos equips es posen d’acord en un mateix objectiu. Això és el que va passar en el duel que enfrontava, a la Feixa Llarga, a l’Unificació Bellvitge i a l’Europa. Totes dues esquadres, els 22 jugadors que van saltar a la gespa, es varen conjurar perquè guanyés l’Europa, i amb tanta unanimitat és molt difícil que les coses es torcin. I això que el plantejament del Club i del seu cos tècnic semblava anar en una altre direcció, convocant a tres jugadors de categoria superior, es podia pensar que l’Uni sortiria a buscar el partit des del primer minut. Potser aquesta era l’idea, però els propis jugadors es van encarregar d’aigualir-la. Que l’Europa volia guanyar, era previsible i lògic. Que sortirien a trencar o, si més no, a invertir la mala ratxa de resultats aconseguits les darreres jornades, era evident. El que no es podia esperar, en cap cas, era que la pròpia Uni s’apuntés a la festa. Un penal, tan clar com innocent, als primers minuts de partit i una auto expulsió d’un jugador local, que li va posar en safata a l’àrbitre que no va tenir més remei que enviar-lo a la dutxa, va posar en avantatge a l’equip visitant, que malgrat la superioritat manifesta no va poder resoldre el matx fins ben avançada la segona part. Però era només una qüestió de temps i de paciència. Paciència i efectivitat, que aquest cop sí, l’Europa va tenir i va saber rematar un dels, teòricament, més difícils desplaçaments d’aquesta primera volta.

L’Unificació Bellvitge té un gran equip, ho dic ara que han perdut i ho vinc dient des de fa varies setmanes. Un equip per a estar als llocs capdavanters si les coses no es torcen i els seus tècnics deixen d’experimentar amb sortides i girs argumentals, que en el futbol, acostumen a no reeixir. Quan una cosa va bé, és millor no tocar-la. Quant la dinàmica és positiva, és millor no introduir canvis que la puguin alterar. Aquesta llei no escrita, però bàsica, s’ha de mirar de respectar tan com es pugui si es volen assolir els objectius desitjats.

L’Europa, per la seva banda, sembla haver tornat al bon camí, i no era fàcil, gens fàcil. Ha estat segurament el millor moment per fer-ho i el millor lloc per proposar-ho. Una victòria que els permet recuperar el segon lloc, desprès de la sorprenent, sorprenent per inesperada i contundent, derrota del Júpiter a Masnou. Està clar que en aquesta lliga encara hem de veure moltes coses i frisso perquè així sigui.