dilluns, 19 de gener del 2009

Final i principi
Quinzena jornada
Juvenil Primera Divisió, grup 3

ANGUERA 0 – SANTS 2
Lligues diferents


Aquest ha estat, sense cap mena dubte, el partit de l’evidencia. Perquè evident era que el Sants guanyaria i evident, també, que l’Anguera perdria, per acabar, al final de la primera volta, al lloc que fa temps li pronosticava, i que va aixecar ampolles en pells extremadament sensibles, desmesuradament parcials i definitivament encegades. L’Anguera té el que té i el lloc que ocupava al primer terç de la Lliga era irreal, cosa que es va anar fent evident a mida que s’enfrontava a rivals de més nivell. I és que, a vegades, no cal ser un linx per adonar-se d’aspectes que són públics i notoris per a la gran majoria d’observadors mitjanament orientats. El Sants ha fet, per la seva banda, una primera volta impecable, uns números que serà molt difícil que puguin repetir a la segona. Però el que han aconseguit fins el moment, ja no els hi traurà ningú i amb aquesta còmoda avantatge, encaren una segona volta que promet ser interessantíssima.


BARCELONETA 1 - MASNOU 1
Waterpolo a l’aire lliure


Una Barceloneta amb l’aigua al coll ha estat incapaç de doblegar a un equip que sembla haver trobat el camí cap a la salvació. Els locals no acaben de veure el final del túnel i deixen en un no res, la reacció, la sorprenent reacció d’última hora, la setmana passada davant el líder. Ja aleshores, em preguntava si allò va ser producte d’una millora per part de la Barceloneta o bé un empitjorament puntual del Sants. Amb el partit d’aquest cap de setmana ha quedat clar que no es tractava, en cap cas, d’una millora visitant, sinó més aviat d’una migdiada local. El Masnou pujant i la Barceloneta posant en evidència que els seus mals no s’arreglaven amb el canvi de tècnic. La segona volta, a poc que no espavilin, se’ls hi farà molt, però que molt, llarga.


JUPITER 2 - DOM BOSCO 3
Els locals s’enyoren i estranyen la llar


Desprès del sever correctiu de la setmana passada, tothom o quasi tothom, esperava la reacció davant un imprevisible Bosco. No ha estat així, el Júpiter ha tornat als orígens, a ser fidel a la seva endèmica irregularitat. Desprès del més difícil, desprès de repassar al líder i donar-li un bany cau en una desesperant indolència que l’aparta del segon lloc i tira per terra tota la feina feta fins el moment. En el torneig de la regularitat, no hi ha cap dubte, que el Júpiter serà, amb la seva imprevisibilitat, un dels animadors del grup. El Bosco, el recuperat Bosco, a seguir pescant en aigües tèrboles i fugint com un esperitat dels llocs de descens on ha estat vivint gran part de la primera volta. Quina sorpresa ens tindran preparada aquests dos equips per la segona part de la lliga? El temps i les ganes que hi posin acabaran per descobrir-ho.


TRAJANA 3 – MUNTANYESA 3
Equip contra Goliath


Aquesta és la prova evident que marca la diferència entre tenir bons jugadors i tenir un bon equip. La Muntanyesa, no hi ha cap dubte, té bones individualitats capaços per ells sols de decidir un partit, dos o tres. Però tenir un bon equip és una altra cosa, una cosa molt diferent i que, en partits com el d’aquest cap de setmana, es fa molt evident. Els partits potser els puguin guanyar els jugadors, però les lligues les guanyen els equips. I a hores d’ara, la Muntanyesa està molt lluny de ser un equip i, en conseqüència, lluny de qualsevol opció de liderar el grup. El Trajana, amb totes les seves limitacions, amb una manca absoluta de figures individuals, ha estat molt més equip que el seu rival i ha merescut, amb tota certesa, un premi més alt del que ha acabat obtenint.


EUROPA 6 - SANTA EULALIA 1
Titulars pel desgreuge


Un Europa amb sort doblega al seu rival.
Fins el darrer alè el Santa Eulàlia ha tingut opcions.
L’àrbitre s’erigeix en protagonista.
Un partit igualat que es decideix en els darrers minuts.
El Santa Eulàlia a punt de donar la sorpresa al Nou Sardenya.
L’Europa acaba demanant l’hora.
L’Europa comença, amb aquest partit, el seu particular mini-Turmalet i que conclourà la propera setmana rebent al Pere Gol. Salut