dilluns, 12 de gener del 2009

Tot allò que sempre vas voler saber sobre la catorzena jornada de lliga i mai et vas atrevir a preguntar.
Juvenils Primera Divisió, grup 3

El Santa Eulàlia fa de quart rei i omple de regals al Vilassar
Santa Eulàlia 0 – Vilassar 2


Perquè la gent, en general, acostuma a ser tan tossudament incrèdula, quan ja fa setmanes, moltes setmanes, col·locava al Santa Eulàlia a Segona Divisió i el temps no fa més que donar-me, jornada darrera jornada, la raó. Perquè tanta susceptibilitat desfermada. Quanta energia malbaratada, senyors del Santa Eulàlia, en voler silenciar opinions que només pretenien reflectir una realitat evident; més us valdria dedicar temps i esforç en adreçar una situació critica i, a poc que us despisteu, irreversible. Podeu seguir mirant el cel i donar-li records a ma mare, però això no canviarà la inèrcia del vostre equip ni el traurà de la dimensió desconeguda on està, sembla que còmodament, instal·lat.



El Catalònia juga amb el Pere Gol, fins que s’avorreix
Pere Gol 1 - Catalònia 8


La salut del peregol em fa patir. El seu estat és crític, a punt del col·lapse. No li queda ni un bri d’esperança i em temo molt que la seva ànima li ha abandonat el cos. El que queda de Lliga se li farà molt llarg, inacabablement llarg, a ell i als que el veiem agonitzar. Descansi en pau.


El Sangra puja la muntanya fins on creix la vegetació
Muntanyesa 5 - Sant Gabriel 1

Mentre l’oxigen va durar, el Sangra va aguantar. Quan l’equip visitant va asseure’s sota una alzina surera per recuperar l’aire, la Muntanyesa no va tenir pietat i aprofitant la feblesa del contrari, aquell moment de debilitat que se li suposa a l’innocent, va “matar” el partit amb una contundència insultant i un pel excessiva. El Sangra haurà de triar més acuradament els seus objectius i si més no, dosificar millor les forces. Les muntanyes es pugen amb un bon equip, amb una bona mentalitat, estudiant bé el terreny i amb un ritme regular i constant que et permeti arribar sencer al cim. El Sangra va pensar que pujaria un turó però va acabar baixant una muntanya. Coses de la topografia, un altre cop serà.



La llebre fa la migdiada i la tortuga li dóna un ensurt
Sants 4 – Barceloneta 3

Haurà realment millorat la Barceloneta o, pel contrari, haurà empitjorat el Sants? O potser cap de les dues coses, i simplement ha estat un lapsus, una petita llicència poètica d’un líder que s’està avorrint de ser-ho? La setmana que ve en sabrem més, perquè això no s’atura i el Sants visita novament l’escola industrial, un camp on va perdre els primers punts aquesta temporada. Por escènica? Tranquils, l’Anguera són bona gent i acostumen a ser generosos amb els rivals.



Del cel a l’ infern perquè em dóna la gana o de com dilapidar un preciós botí
Masnou 3 – Júpiter 0

El Júpiter es va semblant, cada cop més, a aquelles gràfiques de la Borsa: ara pujo, ara baixo; ara em revaloritzo, ara m’enfonso; ara compro, ara venc,...Capaç del més difícil i també, com s’entesta en demostrar-ho, del més inversemblant. La muntanya russa pot ser una atracció de fira certament divertida i a voltes, fins i tot, estimulant; però gens aconsellable en un campionat de la regularitat, on els equips més lineals acostumen a reeixir. Encara que, vist des del punt de vista de l’espectacle, resultats com aquest, donen una estimulant emoció i eviten que caiguem en una soporífera previsibilitat que acabaria per matar-nos d’avorriment. Gràcies Júpiter per la teva generositat.