diumenge, 28 de juny del 2009

A qui fitxaries per al Barça?

Recullo aquesta enquesta/debat de la xarxa i com que soc compulsivament participatiu, m’apunto.

En aquesta època de compra i venda, de moviment de mercat, de fer, refer i desfer equips per a encarar la nova temporada. En aquesta època d’especulacions i travesses. De pronòstics i juguesques. En aquesta època en el que tothom fa llistes del que voldria, aquí va la meva. Sé que és pràcticament impossible materialitzar-la per la gran qualitat dels jugadors que proposo i els seu inabastable preu de mercat, però, és la meva llista i aquest són els jugadors que m’agradaria veure vestits amb la samarreta del Barça per a la propera Temporada. Digueu-me somiador.

Comencem per la porteria, sense cap mena de dubte, el millor porter per al Barça seria Valdés. Un porter jove i alhora amb molta experiència. Amb dues copes d’Europa a les seves mans i un caràcter guanyador difícil d’igualar. Per això fitxaria a Valdès per al Barça.

Pel que fa a la defensa, em faria amb els serveis del millor lateral del món: Dani Alves. Un lateral atípic, treballador en defensa, agressiu i contundent. Participatiu en atac, decisiu i golejador. Un tot terreny amb una qualitat contrastada i, en aquests moments, immillorable.

De centrals portaria, si pogués, a Puyol, a Marquez i a la nova revelació mundial: Gerard Piqué. Un triplet defensiu inexpugnable i amb garanties d’èxit segur. Un luxe per a qualsevol equip, però molt difícil d’aconseguir, per la seva alta cotització de mercat, que juguin en el mateix Club.

A l’altre lateral, un jugador excel·lent que encara no ha acabat d’explotar però segur que la propera temporada, si jugués al Barça, demostraria tot el seu potencial. Un diamant en brut amb un esplèndid futur. Jo fitxaria a Eric Abidal.

El mig camp és un dels llocs més complicat i per on passa tot el futbol d’un equip. L’equip és el que el seu mig camp és. La força, la qualitat, la intel·ligència, el talent i la imaginació d’un equip passa, sí o sí, pel seu mig del camp. És un lloc extremadament compromès i de risc i en el que cal encertar amb les peces triades per aconseguir les fites proposades. Pel mig del camp del Barça, un mig camp tan exigent, m’ho gastaria tot per incorporar dues peces essencials i, indiscutiblement, genials: Xavi i Iniesta. Dos motors que poden fer funcionar tot un equip, amb solvència, brillantor, eficiència i eficàcia. És un somni i sí es posessin a tir no ho dubtaria, ni un segon: els portaria al Barça!

Com a complement ideal per aquest mig camp genial, apostaria per un perfil més físic i treballador, jugadors que ocupessin molt de terreny, sense oblidar, això sí, la qualitat tècnica, imprescindible i segell d’identitat d’aquest equip . Rastrejant el mercat, em decantaria per Touré Yaya i Keita, dues forces de la naturalesa i que donarien un gran rendiment a curt termini.

Davant? Davant, sí fos possible, fitxaria al número 1 mundial: Leo Mesi. Un jugador diferent, excepcional, brillant en el terreny individual i que té la virtut de fer brillar als seus companys d’equip. Un número 1 molt per damunt de qualsevol altre jugador en aquests moments i amb un gran marge d’aprenentatge per endavant, donada la seva joventut. El Barça hauria de tenir al millor jugador del món i aquest no és un altre que Mesi.

Per a acompanyar a Mesi, no estaria gens malament poder comptar amb Henry, un grandíssim jugador, que malgrat la seva edat, podria aportar experiència i molta, molta qualitat a un equip que sempre juga a l’atac. Un jugador que garanteix espectacle, gols, assistències i un punt de màgia gens menyspreable.

I finalment, un “killer”, un golejador tocat per la mà dels déus. Un insaciable depredador buscant sempre la porteria rival. Un atacant que defensa i un virtuós amb l’estrany do de la oportunitat. Hi ha algú millor que Samuel Eto’o? Un jugador amb dues finals de copa d’Europa a les seves esquenes i que en totes dues ha estat protagonista fent el primer gol, el més difícil, el que obre la llauna i va encarrilar el triomf del seu equip. Ho tinc clar! Eto’o seria el meu escollit per a jugar de davanter centre al Barça del futur.

No voldria pecar d’ excessivament optimista, però amb aquest equip, es podrien fer coses molt grans, fins i tot, guanyar la copa, la lliga i la champions. Agosarat? Pot ser sí, però jo no ho descartaria.