dilluns, 22 de juny del 2009

Adéu Al Capone!

Voldria, aquest cop sí, felicitar al CE Europa per actuar amb coherència; per fer allò que pensen i dur a la pràctica el que sovint es queda només en teoria. Per fer realitat un projecte i bastir-lo de noms que li escauen com un guant. I tot fer-ho, a més, amb molta gràcia.

Veieu sinó la idoneïtat de les persones triades per a liderar aquesta nova i engrescadora etapa.

Per a començar i per a fer-se càrrec del Primer Equip, la nau insígnia, el màxim exponent del Club i el seu referent més emblemàtic, han triat a Pedro Dólera. Per aixecar aquest nou edifici qui millor que un entrenador que respongui al nom de Pedro, només cal recordar les paraules del Nou Testament: “tu ets Pedro i damunt d’aquesta pedra aixecaré la meva església”.

La segona pista d’aquesta coherència a la que feia referència i que es manifesta, no només en el fons sinó també en la forma, la trobem en l’elecció de l’entrenador del Juvenil B. Quin ha de ser el perfil dels nous entrenadors dels diferents equips del CE Europa? Quina mena d’entrenador ens serviria de model i/o exemple? Fàcil, Dani Mena.

Com es podria aixecar un decaigut i deprimit Juvenil A, desprès de l’ensopegada de la darrera temporada on va perdre la categoria i les conseqüències, en tots els àmbits, que aquest fet ha provocat? Com aixecar la moral, no només d’un equip, sinó de tota la base que s’hi emmiralla? Hi ha alguna cosa més adient que un reconstituent? La solució: un tònic extraordinari, Toni Cosano. Un tónico sano.

Per a marcar estratègies, per a marcar pautes, per a marcar línies, per a marcar ritmes. Un coordinador de Juvenils i Cadets per emmarcar: Marc Fernández. Un excel·lent professional que treballarà en un marc nou on tot està per fer i on tot és possible.

La nova etapa del Femení, el naixement del nou Femení no podia començar amb un altre nom que no fos el de Natalia (naixement) Astrain. I més sí tenim en compte el seu significat en llatí, la seva etimologia, Natalia: la que té cura de la vida.

I per donar rumb a tot aquest projecte, per a portar la nau a bon port, per a aprofitar els vents i treure’n partit, qui millor que una gran i ben cosida vela. L’ escollit: Jordi Vela.

El més significatiu de tot és, sens dubte, que totes les persones triades, malgrat la seva experiència i vàlua, són molt joves i per tant, es té garantit un projecte de llarg recorregut i que aboca a l’optimisme.

Penseu que la majoria, per a no dir tots, els “escollits” no saben qui era Simon Templar, ni los hermanos malasombra, ni Al Capone, ni Hermann Munster. Una sort i un símptoma evident que els temps, ara sí, estan canviant.

En fi, una lliçó de coherència en tots els aspectes i molt rara en el món del futbol i, fins i tot, en el món en general. Per molts anys.