dijous, 7 de maig del 2009

Salomó

La síndrome de la mare falsa


Hi ha individus que, davant la impossibilitat d’aconseguir els objectius proposats, s’obsessionen en que aquelles persones que sí que estan en situació d’aconseguir-los, tampoc ho facin. És a dir, arriben a gaudir més amb el fracàs del pròxim que en el guany propi. D’això se’n diu: síndrome de mare falsa.

Aquella mare falsa que, davant el rei Salomó, no va dubtar en sacrificar la vida d’un infant abans que cedir-lo a la mare verdadera. No així la mare autèntica que, veient perillar la vida del seu fill, va preferir cedir-lo per tal que conservés la vida. 

El món, desgraciadament, està ple de mares falses, corcades per l’enveja i incapaces d’acceptar els èxits i/o la felicitat dels altres. Persones que malviuen dins la seva pròpia mediocritat i que la converteixen en un espai obscur, irrespirable i torbador. Un àmbit on la vida no és possible i on regna la desesperació i la infàmia.

Aquest sentiment malsà el trobem arreu: en lo personal, a la feina, en el món de l’esport, a l’escola, a la família,...Desitjar el fracàs del company, de l’equip rival, del parent, fins i tot, de l’amic o de la parella, és més comú del que seria desitjable i sa. Tot a canvi de res, només perquè l’altra no aconsegueixi el que un mateix no pot aconseguir. La gelosia, les enveges, la incapacitat per sumar i una immaduresa flagrant són els quatre pilars sobre el que s’edifica un dels comportaments més irracionals i inhumans de la nostra societat.

A Salomó se li ha girat feina i, francament, no estic segur que se n'en surti.