diumenge, 31 de maig del 2009

Infantil C…ampió

Promoció a Preferent, categoria Infantil

Finalment s’ha consumat: l’infantil C del CE Europa ha guanyat la Lliga. Una lliga increïble on no han perdut cap partit en una de les trajectòries més impecables dels darrers temps i a l’abast de molts pocs equips. S’ha consumat la lliga i s’han consumit, lenta i apassionadament,  les esperances d’assolir l’ascens a Preferent. No ha estat possible. La loteria de la promoció els hi ha estat adversa, la sort fugissera, la moneda llençada a l’aire ha caigut de la cara contraria i els ha deixat a les portes del paradís amb la mel als llavis i el regust amarg dels tarongers bords. No ha estat possible. Malgrat fer tot el que calia i fer-ho bé, els hi ha mancat aquell cop de vent favorable que decideix el sentit, esborra estratègies i escriu la història.

Jugar-se la Temporada, tota la Temporada a dos partits és una de les arbitrarietat del mon del futbol, però també, i aquí rau part de la seva grandesa, una de les característiques que el fa un espectacle fantàstic i una vivència única i irrepetible. Aquesta fórmula serà, amb tots els seus condicionants, la més justa pel guanyador i la més injusta per l’equip que no aconsegueixi el seu objectiu.

L’Europa ha estat valent, brillant i coherent. Valent en el plantejament i en l’aplicació dels seus principis. Ha estat l’equip que ha volgut guanyar  els dos partits i el que més mèrits ha fet per aconseguir-ho. Només el “pecat” de no marcar al partit d’anada ha estat la penitència que finalment els hi barrat el pas cap a l’ascens. Brillant pel seu futbol, molt superior al mostrat pel seu rival, en el conjunt dels 140 minuts disputats. Brillant i, per moments abassegador, sense donar pràcticament opcions a un equip molt sòlid i que ha superat aquesta eliminatòria jugant a no perdre. I finalment coherent per ser fidel als seus principis i a la seva pròpia essència. Fidel perquè, podent ser reforçat amb jugadors de l’A o el B, han renunciat a aquesta possibilitat confiant plenament en el bloc que havia aconseguit el dret a disputar la promoció. Tant el cos tècnic com el Coordinador i la mateixa Junta Directiva han coincidit en la decisió  per unanimitat: les persones que havien començat la feina l’havien d’acabar. Ningú més que ells s’ho mereixia. S’ha perdut, és cert, però la decisió presa ha estat la correcte. Més enllà de l’ interès de Club està el creixement individual de les persones. Per damunt d’aconseguir categories futbolístiques està formar persones amb categoria. I això ha estat irrenunciable des de qualsevol punt de vista i des de qualsevol àmbit del Club.

Una vegada més i en contra de les darreres critiques rebudes en vers d’aquest equip i  el seu comportament esportiu, s’ha demostrat l’altíssim grau de formació ètica i els valors que atresora aquest grup increïble que només mereix elogis.

Han perdut una batalla, és una dolorosa evidència, però els materials amb els que estan fets aquests xavals no trigarà a congriar. L’aigua, el ciment, la sorra,...materials que, junts i en la proporció justa, resultaran una base sòlida, equilibrada i amb garanties per a aixecar els edificis més bells que ens puguem imaginar.

Us garanteix-ho que la derrota només és aparent, la punta de l’ iceberg d’un munt de victòries molt i molt profundes.