dissabte, 22 de novembre del 2008

Tornar a la terra
Santa Eulàlia 1 - Muntanyesa 4

Com si d’un viatge interestel·lar es tractés, avui el Santa Eulàlia ha tornat a casa. I ho ha fet per jugar novament a la terra, on ha despertat del somni de la setmana passada. Vist el que hem vist aquesta tarda, el 0 a 6 davant el Dom Bosco es confirma que no va ser una altre cosa que un episodi de ficció, de ciència ficció, un parèntesi d’aigua en un desert de resultats. La Muntanyesa sense fer gaire, li ha tret els colors a l’equip local, amb un joc intermitent i escadusser ha fet el mínim necessari per deixar en evidència les llacunes tècniques, físiques i tàctiques d’un equip que pinta molt malament. Si el Santa Eulàlia vol fer alguna cosa per salvar la categoria, ho ha de fer ja, ha perdut massa punts i el forat en el que està caient té tota la pinta de ser un esvoranc del tot irremuntable. Un equip sense arguments, que a més no té sort, és una presa molt fàcil per a qualsevol caçador avisat. El partit d’avui ha estat un clar exponent, una mostra cruel de la incapacitat per aprofitar les oportunitats que el capriciós destí va plantejant. Així hem assistit a un començament vertiginós, on no havien passat ni cinc minuts i la Muntanyesa ja manava al marcador per 0 a 1. Cinc minuts després era el Santa el que empatava. A la mitja hora de partit tornava a ser l’equip visitant el que s’avançava en el marcador mitjançant el seu numero 11, Marc. Poc desprès vindria la jugada clau, un penal a favor del Santa ha acabat per decantar definitivament la balança per a la Muntanyesa. Com? L’equip local ha errat la pena màxima i en la mateixa jugada un jugador local ha estat expulsat per doble targeta groga. És a dir, el que podria haver estat l’empat a dos, s’ha convertit en una llosa que els d’Hospitalet ja no han pogut aixecar. La segona part de pur tràmit ens ha deixat veure a un Santa voluntariós i a una Muntanyesa apàtica que, quasi sense voler, ha fet dos gols més, per deixar el marcador en un definitiu i just 1 a 4.
El Santa Eulàlia ha de tenir molt clar que, equips com el Dom Bosco de la setmana passada, no n’hi ha gaires i, segurament, són una excepció. El més normal és i serà, d’aquí al final del campionat, trobar-se conjunts de la talla de la Muntanyesa o similar. Està bé, molt bé, guanyar els enfrontaments amb rivals directes, però si es vol mantenir la categoria, cosa bastant improbable en l’escenari actual, s’ha de moure fitxa i fer-ho amb certa celeritat. Un canvi que també podria anar bé seria rebaixar els números de les camisetes dels defenses i els pivots, amb 60, 30, 31, 29,...no es pot córrer i el rival sempre els hi agafarà l’esquena per velocitat i per curiositat. Tot plegat, massa valor numèric per a tan poques prestacions reals.