dissabte, 1 de novembre del 2008

Brillants a la mina
Trajana 2 – Europa C 6

Fàcil? Gens. Guanyar al camp del Besós no és un fita a l’abast de tothom. S’ha de treballar i s’ha de treballar molt per aconseguir contrarestar el plus de motivació que sempre posa l’equip del Trajana quan s’enfronta a l’Europa. Un joc molt físic per part dels dos equips ens ha brindat una primera part tàctica i de desgast que s’ha desencallat amb un gol a la sortida d’un corner favorable als escapulats poc abans del descans. Un penal als pocs minuts de la represa, també favorable als visitants, semblava sentenciar el partit. No ha estat així, com per altra banda era previsible, i un remat dins l’àrea petita de l’Europa ha donat emoció al resultat, fent creure als jugadors locals i al nombrós públic assistent, que la remuntada era possible. Un ràpid 1 a 3 ha tornat a donar certa tranquil·litat a l’equip visitant, malgrat que sense temps d’assaborir-ho, el Trajana ha tornat a marcar per ajustar el resultat a un 2 a 3 amb tot obert faltant encara molts minuts pel final. Novament l’Europa, jugant amb una autoritat i una solvència incontestable, ha estat capaç de frenar l’escalada local amb un 2 a 4, que aquest cop sí, ha acabat amb la resistència d’un combatiu Trajana. El 2 a 5 i 2 a 6 definitiu han estat una conseqüència lògica d’aquest esfondrament moral i físic d’un Trajana exhaust.

L’Europa ha estat llest, utilitzant tots els recursos necessaris per fer finalment fàcil el que podria haver estat molt difícil. La tècnica sense esforç acostuma a ser frustrant. En canvi l’esforç i el treball fan que la tècnica pugui brillar en la seva justa mesura. Les primeres parts de picar pedra, generalment grises, permeten que el sol llueixi amb molta més rotunditat a les segones. Per obtenir resultats és absolutament imprescindible, primer plantejar i després desembarassar les equacions. El futbol, encara que no ho sembli, té molt a veure amb les matemàtiques.

Avui calia baixar a la mina, arremangar-se per obtenir el mineral preciós i l’Europa ha sabut posar-se la roba adequada per fer-ho. El premi està a la vista.