dilluns, 17 de novembre del 2008

Amb autoritat i sense autoritarisme
Barceloneta 1 - Europa C 3

De nou un bon partit de l'Europa fora de casa, on no ha perdut cap punt des del començament de Lliga i que el manté molt a prop del Sants que ha aconseguit guanyar, no sense dificultats, a un millorat Catalònia. Era difícil, molt difícil, la visita al camp de la Barceloneta, on per les especials característiques del terreny de joc, l’Europa no ho tindria fàcil. Però un cop més els escapulats han estat més sòlids, més concentrats i constants, que quan juguen al seu Estadi. De principi a fi han dominat a una Barceloneta molt pobre en recursos i que no ha estat rival en 70 dels 90 minuts disputats. Tan sols en els primers 20 de la segona part, i més per fruit d’un relaxament visitant, cosa per altra banda bastant habitual en els darrers partits, que no pas per mèrits de la pròpia Barceloneta, que si be ho ha intentat amb un joc molt directe i poc trenat, no ha posat en seriosos problemes la porteria rival en cap moment, només un gol en un clamorós doble fora de joc ha donat incertesa al marcador durant alguns minuts i ha fet pensar a l’afició rival en un miracle que, evidentment , no s’ha produït. L’Europa s’ha refet amb molta autoritat i, amb un just 1 a 3, s’ha endut un partit molt més clar en el joc que no pas en el marcador. No he tingut la sensació, en cap moment i, veient el partit d’avui, que la Barceloneta sigui un seriós aspirant al títol. Per posar en dificultats a algun equip dels de dalt en algun encontre puntual, potser sí. Per estar lluitant al mig de la taula amb el Trajana, l’Hospi, el Catalònia, també. Però, em sorprendria molt si això no fos així i em replantejaria els meus fonaments i coneixements futbolístics. Contra el Vilassar la setmana passada i avui contra l’Europa han posat de manifest quines són les seves limitacions i les seves mancances. Segurament, i sense voler pecar de visionari, crec que els resultats obtinguts fins el moment estan molt per damunt de les seves possibilitats reals. En qualsevol altre Lliga l’Europa seria líder indiscutible perquè ho està fent molt bé, sinó fos perquè el Sants encara ho està fent una mica millor. L’enfrontament directe entre aquests dos equips del proper dia 29 ens donarà la justa mesura del potencial de cada un d’ells. Però no avancem esdeveniments, anem pas per pas, jornada a jornada, gaudint d’aquesta extraordinària i competida Lliga.

Respecte als altres resultats que s’han produït aquesta jornada, només vull fer referència a l’habitual desfeta del Pere Gol, aquest cop davant un rival directe, que els deixa pràcticament sentenciats, de l’empat del Bellvitge a casa d’una Muntanyesa en caiguda lliure i de la contundent, per inesperada, victòria d’un Trajana ascendent davant d’un irregular Hospitalet, que posa les coses cada cop més emocionants. Setmana a setmana es van clarificant posicions i, sobretot, preposicions, de cara a definir o bé configurar, els grups on estaran situats tots i cadascun dels equips i les seves opcions en aquest campionat.