diumenge, 16 de novembre del 2008

Sessió doble al cinema Amèrica

Anguera 2 - Vilassar 1
Dom Bosco 0 - Santa Eulàlia 6



Com si d’un cinema dels anys seixanta es tractés, ahir varem tenir sessió continua i doble a l’Escola Industrial. Dues pel·lícules, dues, perdó dos partits de futbol, dos, encadenats l’un darrera l’altre per a saturació d’un públic heterogeni, i perquè no dir-ho, “malalt” de pilota. En aquelles velles sessions de cinema ens posaven dues pel·lícules, l’una la principal, que venia tot just desprès d’estrenar-se en els grans cinemes de la ciutat i l’altre, la de complement, generalment de sèrie B, és a dir de baix pressupost i amb actors de cinquena fila, servia per omplir la programació, on les famílies, al complert, podien anar a berenar i passar una distreta tarda en companyia dels seus herois de ficció. Doncs, similar, encara que ahir els herois no eren pas de ficció, anaven de curt, amb botes de tacs i perseguien, amb més o menys fortuna, una pilota capriciosa sobre una platja lleugerament verda.

La pel·lícula d’estrena, la principal d’ahir, era el partit entre l’ Anguera i el Vilassar, dos equips bastant igualats en les seves capacitats i de nivell molt similar. I així es va veure damunt el terreny de joc, una primera part per l’equip local i una segona, decididament decantada cap els interessos de l’equip del Maresme. Malgrat que el resultat final va afavorir a l’ Anguera, el més just hagués estat un empat, pels mèrits proposats per uns i altres. El Vilassar no va tenir ahir la sort que va buscar i que es va merèixer al llarg dels noranta tres minuts de joc efectiu, en un partit intens i molt entretingut per al nombrós públic assistent. L’Anguera com a local, va saber aprofitar perfectament, el que, un Vilassar generós, els hi va regalar. Un penal concedit innocentment i una errada en el centre de la defensa visitant varen decidir el resultat en favor d’una Penya que va celebrar el triomf com si fossin conscients, que d’aquí al final de la primera volta , els hi ve l’ascensió a l’Alpe d’Huez i on els hi costarà molt rascar punts. Fins ara han tingut les etapes planes, de baixa dificultat, veurem la seva resposta quan hagin de canviar de marxa.


La segona pel·lícula de la sessió vespertina, és a dir, el complement, l’anomenada de sèrie B, no va ser tan B com, per altra banda, era previsible. Dos equips angoixats, en una situació límit s’enfrontaven entre sí, amb l’objectiu comú de deixar al rival fora de la lluita per la salvació amb un duel directe i dels que a final de Temporada compten, i compten molt. El Santa Eulàlia, sense fer res de l’altre món, va fer tot el necessari per deixar amb el cul a l’aire a un Don Bosco absolutament desdibuixat i desarborat. Un partit que, malgrat les expectatives, d’enfrontament igualat, no en va tenir res. Des del primer moment, i a rel d’un penal “tonto” a l’àrea de l’equip local, els gols van anar caient l’un darrera l’altre com si d’una gota malaia es tractés, per a desesperació del públic local i dels propis jugadors, en un dels pitjors moments futbolístics de la seva vida. El Santa Eulàlia haurà de testar, el seu aparent progrés, en els propers partits per demostrar que aquest resultat no és un miratge, que no és només el producte d’un enfrontament amb un rival que comença a tastar l’ infern de la segona divisió, sinó l’evolució d’un grup que comença a rutllar i a adaptar-se a la categoria. Falta molt, és cert, però la dinàmica del Dom Bosco no fa presagiar res de bo. El temps ens ho dirà i els propers partits ens aniran donant pistes.


Tot esperant el THE END.