diumenge, 2 de novembre del 2008

Jornada 6
Castanyes i moniatos


Una jornada més sense sorpreses, perquè inclòs les “tanganes” de la Muntanyesa estan sent habituals i ja comencen a entrar dins el terreny de la normalitat. Una Muntanyesa, que fent valer la seva superioritat a can Bosco, els hi ha infligit una severa golejada, deixant als nois de l’Escola Industrial en els llocs de cua d’aquest tren del grup 3er. que va llençat.

El Masnou i l’Unificació Bellvitge, molt igualats a punts, a joc i a despropòsits han empatat a 1, com podrien haver empatat a res en un partit deslluït amb pocs aspectes destacables.


El Sants, en la seva jornada, la de TOTS SANTS, fent el que últimament li és propi, guanyar i fer-ho amb autoritat. Si bé és cert que el Santa Eulàlia no era rival que pogués posar en dificultats a l’equip local, tots els partits s’han de jugar i qualsevol descuit o excés de confiança pot provocar alguna que altre sorpresa. No ha estat el cas i el Sants ha fet valer la seva superioritat deixant als de l’Hospitalet al fons de la taula, d’on, pel joc exhibit fins ara, els hi costarà sortir.

No sé si l’Anguera ha guanyat o ha estat el Pere Gol el que ha perdut. I és que enfrontar-se actualment a l’equip de la Salut és sinònim de victòria i a més fer-ho per golejada. L’Anguera, quasi sense voler, li ha clavat sis gols i en podrien haver estat molts més. Els de Badalona, estic convençut, estan desitjant tornar a segona divisió i posen tot l’empeny en aconseguir-ho i que sigui de la manera més ràpida possible. El Santa Eulàlia i el propi Pere Gol rivalitzaran, d’aquí al final, per “l’honor” de ser el fanalet vermell del grup. Sort a tots dos.

El partit més igualat, a priori, era el que ha enfrontat aquest matí, i sota una pluja persistent, a la Barceloneta i al Catalònia. El resultat molt més clar del que es preveia si tenim en compte el potencial de l’equip visitant i la dificultat de l’equip local per fer gols. Però com en altres ocasions, les segones parts segueixen sent l’assignatura pendent del Catalònia. Tot el que aconsegueixen en els primers quaranta cinc minuts se’n va a n’orris quan les forces els hi fallen. Les forces i la concentració, que és un aspecte que hauran de treballar i molt, si volen aspirar als llocs capdavanters. Tenen potencial, però incomplet, i els partits duren 90 minuts i alguns, fins i tot, una mica més. La Barceloneta, sense fer soroll, ja està a la part alta i com que és un equip tossut, no voldrà deixar-la.

El Vilassar, lluny de casa, acostuma a ser una víctima propiciatòria per als equips que resolen els seus partits amb certa dificultat. El Júpiter, amb un balanç de gols a favor i en contra molt ajustat, ha fet bones les estadístiques, guanyant per la mínima, fent 4 gols, però encaixant-ne 3. Deixant, altra vegada, la diferencia de gols sota mínims. Sent el segon equip màxim golejador, és també, un dels màxims golejats. I això és preocupant per a un equip que vol ser favorit al títol.

L’Europa viatjava al Besòs amb certs dubtes respecte a quin Trajana es trobaria. Les tradicionals “ganes” que hi posen els trajaneros quan s’enfronten a l’equip escapulat podia ser un factor determinant en el decurs del partit i condicionar el resultat final. Aquest cop l’Europa no s’ha deixat sorprendre i igualant, sobre el terreny de joc, l’empenta dels locals, li ha permès desactivar, un per un, els plantejaments proposats pel Trajana, en un partit molt físic, que demostra la capacitat d’adaptació i la varietat de recursos que atresoren els del Nou Sardenya.

Finalment, el Sangra contra l’Hospitalet. Novament les estadístiques han prevalgut per damunt de qualsevol altre paràmetre. Els dos equips estaven empatats a punts abans de començar el partit i segueixen empatats a punts al final del mateix. Un resultat de 1 a 1 que, segurament, no deixa a cap equip content, desprès de com han anat les coses. El Sant Gabriel, per jugar a casa, no estarà satisfet per deixar escapar dos punts i l’Hospitalet, per jugar molts minuts amb un jugador més i desprès de fallar un penal, els hi ha de quedar el regust amarg per haver deixat escapar dos punts, que tal i com s’havia posat el partit, no s’haurien d’haver perdut mai. Ah! les matemàtiques, són implacables.

En fi, una castanyada per seguir gaudint de bon futbol i algun que altre moniato.

Fins la propera setmana.