dimecres, 18 de juny del 2008

Pau Gasol ja no és espanyol

Aquesta passada matinada i per art de màgia , Pau Gasol ha deixat de ser jugador espanyol de bàsquet. Ahir els Cèltics varen passar per la pedra als Lakers angelins. Fins ara, mentre l’equip de L.A. anava guanyat, tots els comentaristes esportius: ràdios, televisions, premsa escrita,...Tots o quasi be tots, parlaven del Pau com el magnífic, el gran, el formidable...jugador espanyol. Vet aquí que arran de la derrota, el pobre Pau ha passat, en qüestió de minuts, de ser espanyol “de pura cepa” a ser un mediocre i dissortat jugador català. Que n’és de crua la realitat i la visió que d’aquesta en tenen des de més enllà de l’Ebre. Quan el subjecte ho fa be i llueix, és espanyol; el mateix subjecte la caga, i automàticament passa a ser català.
Com acceptar que un esportista, un actor, un científic, un músic que comet una errada pugui ser espanyol? Ni parlar-ne, per això estan les nacionalitats perifèriques per assumir els errors que Espanya no cometrà mai.

1 comentari:

FerranValles ha dit...

Bé, suposo que aquest gentilici depèn del mitjà de comunicació del que t'informis...encara que potser tots aquells que pertanyen a la "Una, grande y Libre" utilitzen aquestes tècniques que juguen amb el subconscient de la gent.

Esperem que com a mínim no titllin de catalana a la selecció espanyola.