dissabte, 5 d’abril del 2008

Por escènica: darrer episodi
Mercat Nou Magòria 2 - Júpiter 0

Certament la por escènica del Jupiter lluny de casa s’està convertint en un clàssic, en un trist clàssic per als seus interessos i un premi excessiu per als equips rivals.
Avui hem estat testimonis del darrer episodi d’una llarga, llarguíssima sèrie que sembla no tenir aturador. A casa, al camp de la Verneda i amb l’ajut inestimable i decisiu dels “germans grans” són, fins el moment, un equip imbatut a l’espera de la visita del Santa Eulàlia on, amb tota seguretat, se’ls hi acabarà la ratxa. En canvi en els partits que juguen com a visitants no deixen de ser una pàl·lida ombra, una mal resolta caricatura de l’equip que se li suposa hauria de ser.
Un equip que altera el decurs de la lliga perdent fora el que guanya a casa amb polèmiques decisions. De que serveix l’esforç de convocar jugadors de categories superiors només per als partits de casa quan es perden fàcilment els punts de fora? O es va a totes o qualsevol altre opció voreja la incoherència i, fins i tot, el patetisme.
El Sr. Gustavo, coordinador del Jupiter, les seves raons tindrà, però si es vol assolir la Primera no es pot jugar a desfullar la margarida: una setmana si, una altre no. Els jugadors acaben per desorientar-se i entren en una irreversible crisi d’autoestima. No és d’estranyar la penosa imatge que arrosseguen per tots els camps que visiten.
Avui no ha estat una excepció i com el darrer desplaçament al Camp de l’Hospitalet At., s’ha tornat a fregar el ridícul i és que aquest equip, com ja fa temps vinc avançant, no compta en la lluita pel títol, és més, tindrà molta sort si aconsegueix mantenir la quarta plaça.
En lo tocant al partit, ha tingut poca història. Un M9M molt superior ha desactivat totalment al Jupiter i sense fer una gran despesa física, ha portat en tot moment el pes del partit. El Jupiter ha estat un equip tou, una joguina en mans d’un, avui si, experimentat M9M.
Un gol a la primera part i un a la segona ha estat suficient per allunyar al Jupiter del partit i de la lliga. Zero punts dels darrers 6 possibles és un balanç definitiu a aquestes alçades de la Temporada.
Per contra l’equip local s’ha refet, malgrat les baixes i els problemes físics, de l’ensopegada de la setmana passada i amb una victòria que els enganxa novament a la part alta, ha entrant als llocs capdavanters, que mai hauria d’haver deixat. La derrota enfront la Vila va ser molt dolorosa, però aquest equip té la suficient fusta per donar guerra fins l’últim moment, que per altra banda, és el que tothom espera.
El resultat ha estat un pel curt, però perquè el M9M no necessitava més. Veient que el rival no apretava, perquè no volia, no sabia o no podia, s’ha limitat ha deixar passar els minuts amb una brillant i efectiva gestió del temps.
El Jupiter en caiguda lliure. Impotent davant situacions adverses: no va saber jugar en superioritat contra l’Hospitalet i no ha sabut fer avui amb inferioritat. Les dues expulsions que ha patit aquesta tarda han estat més producte de la impotència que no pas per l’agressivitat o la intensitat del joc presumible quan et jugues una lliga.
Al Jupiter li queda un calvari. Suaran sang d’aquí al final i el pitjor encara està per arribar.
Curiosament 3 punts més pel Santa Eulàlia que guanya, fins i tot, sense jugar. Quina lliga!