dimecres, 16 d’abril del 2008

Lesions de futbol
Classes magistrals

Diuen els experts, que n’hi ha molts en el mon del futbol, que hi ha lesions tòpiques que per repetides avorreixen i segur que tots vosaltres n’heu sentit a parlar.
Des d’aquestes pàgines voldria treure una mica de ferro, desmitificar si és possible i donar llum sobre el veritable fons i significat de les temudes lesions. Vet aquí uns exemples.

Abductors: éssers extraterrestres i fins i tot extracorporals experts en abduir, és a dir, treure de sí a persones de bona fe i traslladar-les o, com diríem ara, transvasar-les a un altre lloc i/o indret; lloc al que no s’acostuma a anar de vacances i del que difícilment es torna, i si es torna es fa en un lamentable estat mental normalment irrecuperable. Aquests éssers acostumen a passejar-se freqüentment per series de culte, com ara Expedient X.

Lligaments creuats: relacions conflictives i poc satisfactòries normalment perpetrades en llocs de poc fiar. Acostumen a donar-se quan un dels dos protagonistes o be els dos, pateixen alguna alteració de la personalitat provocada per estats d’ansietat o per efecte de substàncies tòxiques. Quan la relació va per aquest camí es recomana, senzillament, deixar-ho córrer.
Una altre significat de lligaments creuats seria el proposat pel Dr.Tony Perkins de la Universitat de Columbia i que fa referència a l’intercanvi de parelles. Conducta estranya, per altra banda, que no es dona en cap altre espècie del regne animal, però que acostuma a proporcionar als practicants una gratificant sensació d’èxtasi, molt propera a una revelació mística.

Quadriceps: vehicle o cotxe tirat per quatre cavalls molt popular a l’antiguitat i utilitzat preferentment per fer carreres al circ. Aquests cavalls s’alimentaven bàsicament d’uns fongs al·lucinògens anomenats ceps que tenien la particularitat d’alterar el sistema nerviós manifestant-se en unes ganes boges de sortir corrent.
No s’ha de confondre però, Quadriceps amb Quadrigas, vehicle desenvolupat posteriorment que funcionava a gas i que pel seu manteniment més econòmic es va acabar imposant.

Tíbia: bàsicament es relaciona amb la temperatura que ha de tenir la llet que es prenen els nens abans d’anar a dormir. Si la temperatura és la correcta i va acompanyada d’un conte relaxant, els resultats poden ser del tot satisfactoris. En canvi si la llet està massa calenta o freda i s’acompanya amb unes oracions el nen o nena en qüestió, poden tenir uns mals sons traumàtics molt difícils de reconduir i que li poden causar danys irreversibles en el seu desenvolupament posterior.

Bessons carregats: aquesta expressió parla de la duresa i gran dificultat que representa sortir de viatge, no amb un nen, no, sinó amb dos i a més iguals.
Que es col·loca primer al cotxe els paquets o els nens? I els nens? Com col·loques als nens? Primer un i desprès l’altre? O be els dos de cop? Tot un trencaclosques logístic que et deixa exhaust i sense recursos.
Quin èxtasi quan al final de la inacabable maniobra pots dir: Maria ja podem marxar, els bessons estan carregats.

Peroné: fa referència a tota acció duta a terme per seguidors fidels i una mica fanàtics de l’ex president argentí Juan Perón. Darrerament es tendeix a confondre als fans de Madonna amb peronistes radicals i portadors dels valors més rancis d’aquest moviment polític. És tot un misteri al que s’afegeix la idea de que Ernesto Che Guevara va néixer realment a Màlaga i de petit es feia dir Antonio Banderas. En fi coses dels mitjans de comunicació que tot s’ho fan venir bé per cridar l’atenció del públic en general...general Perón.

Sesamoiditis: excessiu nom per definir l’acció d’obrir digitalment la porta de la cova d’Ali Babà una vegada abandonat definitivament el sistema analògic per passar al sistema digital integrat, més conegut per TDT. A partir d’aquest moment totes les instruccions que se li han de donar a Sesamo (així es diu la porta) han de ser via digital, inclòs a Damasc, per si no tenien pocs problemes.

Només volia treure una mica de ferro, el coure ja se’l enduran uns altres.

2 comentaris:

Irene ha dit...

Felicitats!
Un post molt original.

tse ha dit...

Genial!És un text de nivell.
Son, potser podries pensar en fer un recull dels millors posts i publicar-los.