dissabte, 7 de novembre del 2009

Una temporada a l’ infern
CE Europa Cadet D

Parlar d’un partit que no he vist no em sembla bé i per tant no ho faré. Sí ja és difícil comentar el que veus i estar mitjanament encertat o discretament aproximat, com n’és de complicat fer-ho només pel que t’han dit o explicat. Això no treu que es pugui fer algunes reflexions sobre un fet objectiu com és el resultat. I més si aquest resultat és un resultat escandalós i que no deixa ni la mínima escletxa per on colar la controvèrsia o introduir el dubte. Amb un 0 a 16 no hi ha espai per al debat. O en tot cas, el debat ha de ser un altre. Un debat que es mouria en el terreny de la conveniència, idoneïtat o, simplement, la perplexitat que genera el fet incomprensible de que equips amb aquesta solvència transitin per aquesta categoria. Que coi fa aquest equip jugant a segona? Segurament purgar els errors dels seus predecessors i acatar responsablement una política de Club que, per alguns, podria semblar un pèl injusta. Una temporada a l’ infern, un any a la nevera, un càstig excessiu per a un equip que va estar a punt de pujar a preferent desprès de guanyar la lliga. Però, justament, aquí està el repte. Superar les dificultats. Adaptar-se al medi per aspre i dur que aquest sigui. Treure forces del desencant. Fer-se grans des dels petits detalls i vèncer l’adversitat de les batalles aparentment insignificants. Tot val. Tot compte. Tot suma en el resultat final. El caràcter s’enforteix a partir de l’esforç i el compromís davant de qualsevol situació encara que pugui semblar immerescuda. Respectar el rival fa créixer el respecte en un mateix. Respectar la categoria farà les coses més fàcils i posarà les bases per abastar el lloc que realment els hi pertoca. Que no els hi pugui l’ansietat, que no els desactivi la indolència, que no els abdueixi la letargia. Queda un llarg recorregut i no cal córrer.

1 comentari:

Aqualung ha dit...

La perplexitat de veure jugar aquest equip a segona després de la temporada anterior sols pot ser superada, en el futur, per una perplexitat encara major: la propera temporada, tindrà aquest equip la mateixa oportunitat que altres cadets del club de poder jugar a la categoria que per la seva singladura li correspon? o, pel contrari, assistirem de nou a veure com transita per una categoria inferior mentre altres ocupen el lloc que aquest equip es mereix, simplement pel fet que uns siguin A, B ó C, Cerdenya o Aliga?. Si en la propera temporada l’Europa pot tenir dos cadets en categoria superiors, sigui divisió d'honor i preferent (o malauradament dos a preferent), serà de justícia que, al menys, una de les places sigui per aquest equip. Hauria de ser la recompensa per una temporada a l'infern, el premi per treure forces del desencant, per respectar al contrari, per controlar l'ansietat... En resum, per una trajectòria digna d'elogi.
Veure com entrenen, veure com juguen, veure el seu compromís, tot això ha de tenir una recompensa. Tens raó, coincidim, no cal córrer, però també confiem que, les polítiques de club, algun dia, siguin equànimes.