diumenge, 3 de gener del 2010

Administrar l’autoestima

Europa D 2 – Gramenet B 1

Cadets-Amistós

L’etern debat. El debat que sembla estar en boca de tothom i al que tothom s’hi apunta: és l’Europa, aquest cadet D de l’Europa, un equip de segona? O bé mereixeria estar jugant en una categoria superior? Sembla què partits com el d’ahir, guanyant al cadet preferent de la Grama, donaria la raó als partidaris d’aquesta darrera opció. Però això seria tan arriscat com plantejar sí, la Grama que varem veure ahir, és un equip de preferent? O bé mereixeria pel seu joc escarransit jugar en una categoria inferior? Totes aquestes qüestions, sí bé licites i raonables, cal posar-les en quarantena. Serà el temps i, evidentment, els mereixements dels uns i dels altres els que els posaran al lloc que els hi correspongui. Sí l’Europa és un equip de primera, no tinc cap dubte, que ho acabarà sent. I sí la Grama està per damunt de les seves possibilitats reals també ho acabarem sabent. No és la meva intenció posar aigua al vi però cal valorar les coses en la seva justa mesura. La Grama d’ahir va venir a “estirar les cames” com el seu entrenador va comentar abans i al final del partit. A preparar, sense risc i sense forçar, el seu proper partit de lliga on s’hi juguen molt i on realment els hi van els punts. Aquests partits amistosos entre equips de diferent nivell, al menys sobre el paper, són partits trampa on el de categoria superior té molt a perdre i el de categoria inferior molt a guanyar i això és el que acostuma a passar. L’equip “petit” juga al dos-cents per cent i l’equip “gran” pateix un relaxament instintiu al no enfrontar-se amb equips del mateix nivell. Relaxament lògic què acaba per passar factura en el resultat. La Grama tenia molt clara la funció i l’objectiu d’aquest partit. Espero què l’Europa també. L’efecte balsàmic i de reforç de l’autoestima és innegable, però la lliga, el deixar de ser un equip de segona, no s’aconsegueix guanyant a la Grama en un partit amistós sinó sumant més punts que els rivals a final de temporada. Seria molt trist i una enorme decepció, per a tots aquells que creiem que aquest equip es mereix molt més, quedar-se a les portes de l’ascens perquè un dia es va guanyar a la Grama en un partit intranscendent.

1 comentari:

Aqualung ha dit...

Tal com escribim en el nostre blog (europacadete-d.blogspot.com): "...el futbol és així... Hem de continuar treballant i demostrar dia a dia, amb el nostre esforç i humilitat la nostre vàlua durant la temporada."

Som conscients que estem a segona i som conscients de quin i com serà l'examen final.. però confiem amb treure bona nota!
Gràcies pels teus comentaris