diumenge, 8 de setembre del 2013

Tomarse un café con leche en la Plaza Mayor 

Tenim bones noticies: Gibraltar seguirà sent, per molts anys, Britànica. Madrid ha tornat a perdre els jocs (i van 4) i Espanya aviat perdrà definitivament i per sempre Catalunya. Cada vegada tenim més clar que hi ha una intel•ligència superior que ordena el cosmos i evita el caos. 

No és moment de barrejar pomes amb peres, però ens agrada tant la fruita que no ens podem estar de significar que la candidatura de Madrid ha fracassat en el mateix espai de temps on la Via Catalana serà un enorme èxit. 

Espanya cotitza, interna i externament, a la baixa, mentre Catalunya ho fa, incontestablement, a l’alça. Madrid, i tota Espanya al darrera, ha fracassat amb estrèpit en el seu objectiu de fotre un “braguetazo”. Madrid ha naufragat i, el més sagnant del cas, és que no ho ha fet enfront de Roma, Nova York, Londres o Paris, sinó davant Istanbul, una candidatura, amb tots els respectes, de fireta, cartró pedra i mocador al cap. Un fiasco descomunal que deixa al descobert totes les vergonyes d’un país corrupte, prepotent, antipàtic i maldestre. 

Algú es pensava que una candidatura encapçalada per la casa reial espanyola, Mariano Rajoy i Ana Botella podia tenir alguna opció? Madrid anirà per sempre més lligada al ridícul i Espanya tornarà a mostrar la seva cara més fosca: la del no saber perdre i l’estupidesa de la incompetència. 

I ara Espanya s’esquinçarà els vestits, traurà el sabre i farà allò que tan bé fa: acusar al COI de corrupte i veure complots i boicots mundials, que dic mundials, interplanetaris, contra els seus interessos. 

Algú, entre la delegació espanyola, es lamentava amb amargor, alhora que no entenia, com és possible perdre davant la catàstrofe de Fukushima i el desgavell turc. Doncs mireu que malament ho ha fet Madrid i quina poca credibilitat internacional té que ni contra aquestes evidències és capaç de guanyar. Llàstima que Florentino Pérez no hagi desenfundat el talonari. 

Sort que sempre els hi quedarà una de les activitats més plaents i relaxants del món: tomarse un cafe con leche en la Plaza Mayor güiz madrileños.

Les llums s’han apagat a la Puerta de Alcalá deixant Madrid una mica més a les fosques, mentre la delegació de Tòquio ho celebra amb tot el mereixement i el suport incondicional de “l’altra Espanya”. 

Per cert, us heu fixat que la delegació de Tòquio lluïa camisetes grogues? Un gest de complicitat amb les camisetes grogues de la Via Catalana? Ho esbrinarem i us ho farem saber.