diumenge, 15 de setembre del 2013

Groc 

A Espanya, certament, no li prova el groc. En una mateixa setmana, la Via Catalana (groga) li passa per damunt i la deixa en una incòmoda evidència, el COI li tomba la candidatura olímpica en favor d’una delegació que vesteix de groc i és de “raza amarilla” (ho estudiàvem al cole) i el Madrid, el seu braç armat, s’estavella contra el Vila-reial (submarí groc) que el deixa sortir viu d’un partit on hauria pogut caure escandalosa i justament golejat. 

No passa per un bon moment el nacionalisme espanyol i el seu monolític obelisc sembla que es descompon per moments. Tot són pals i li plouen de totes bandes. Fa la impressió, sense voler acarnissar-se, que està pagant tot el mal que ha fet. Que està recollint totes les tempestes dels vents que ha anat sembrant amb el pas del temps i que ara se li regiren amb els corresponents interessos. 

Però no us alarméssiu pas. Espanya, amb la seva proverbial sagacitat i capacitat per fer la lectura correcta dels esdeveniments, ha trobat la solució: el ministre Wert ha redactat una llei on es prohibeix el groc en els estoigs de colors de totes les escoles espanyoles. A les catalanes, a més del groc, també queden eradicats el blau intens i el blanc, per allò de l’estrella sobre el diamant. Si senyor! 

A grandes males, grandes remedios!