Epíleg turístic
Per ser un país en vies de descomposició. Un país que no interessa ningú. Un país que aviat serà expulsat d’Europa i, amb tota probabilitat, no entrarà mai a formar part de les Nacions Unides. Un país en permanent conflicte, dividit, esquinçat, trencat per la intolerància i l’ inestabilitat social. Un país on es parla, o s’intenta parlar, una llengua estranya i on l’hostilitat és costum i llei. Un país amb un present incert i un futur inexistent.
Doncs per ser un país amb tots aquests condicionants, déu n’hi do l’ interès turístic que desperta. Fins el passat mes d’agost només, només 11 milions de persones l’han visitat. Un resultat que representa un augment, en xifres absolutes, del 6,5% respecte al darrer any. Un bon indicatiu per els amants de les estadístiques i una confirmació contundent de que Catalunya sense Espanya no se’n sortirà.
Queda perfectament clar, i no cal ser una lluminària, que l’enorme èxit turístic de Catalunya es deu, per damunt de qualsevol altre consideració, a l’imminent ocàs del territori i a la seva, més que probable, desaparició. Circumstància que ha fet que moltes persones no es vulguin perdre aquest moment històric i conèixer de primera mà un país en decadència abocat a un final anunciat, previsible i inevitable.
La humanitat, tal i com la coneixem, ja es va perdre, per manca de planificació, l’extinció dels dinosaures. Ara és, la pròpia humanitat (o una gran part d’ella) la que no vol tornar a cometre el mateix error i s’ha conjurat per assistir en viu i en directe a una nova tragèdia juràssica de magnituds colossals i que ha de canviar per sempre la faç de la terra.
Catalunya sense Espanya s’extingirà i els turistes més espavilats no s’han volgut perdre les últimes representacions d’una tragicomèdia irònica i llegendària.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada