divendres, 13 de setembre del 2013

La majoria silenciosa

A veure si ho he entès bé. Vols dir, estimada Soraya, que davant de dos milions de persones reclamant pacíficament la independència, la lectura que tu en fas és que s’ha d’escoltar als 4 milions que no hi van assistir? Vols dir que tota la gent que no hi va anar pensa el mateix i estan contra la independència i a favor de la submissió? 

Comprant el teu peregrí argument, vols dir que, davant els 100 simpatitzants que es varen aplegar a la Plaça del Rei per maleir la Diada, tots els que no hi varen voler anar són contraris al PP, a l’espanyolisme i favorables a la independència? 

Vols dir que, davant les 50 persones que es varen manifestar a la seu de la Delegació parlamentaria catalana a Madrid per condemnar la violència d’un grup de nacionalistes espanyols, creus que els 3 milions de persones que no hi varen anar estan a favor de la violència i dels comportaments feixistes? 

I anant una mica més endarrere, creus que, davant les 80.000 persones que es varen manifestar a Madrid en contra de l’avortament, s’ha d’escoltar als 40 milions que es van quedar a casa perquè, segons la teva interpretació, són partidaris de la interrupció de l’embaràs? 

Creus de veritat, infeliç Soraya, què tota la gent que no es manifesta en contra del terrorisme n'està a favor?

I els que no van a missa els diumenges, són tots ateus o musulmans?

I encara més, estimada Soraya, d’una manifestació de 3.000 persones en contra de gais i lesbianes, es pot afirmar que tots els que no hi assisteixen són homosexuals o estan a favor d’aquestes opcions sexuals? 

Ai Soraya, ai Soraya! Cada cop esteu més confosos i desorientats. Per saber el que realment pensa la gent, quines opcions tria i cap on es posiciona, no cal fer politica-ficció, només cal preguntar. La consulta que tant us esgarrifa i el dret a decidir que us produeix al•lèrgia és una manera fàcil, clara, precisa i democràtica de sortir de dubtes. 

A no ser que ja us vagi bé alimentar-vos amb la ignorància i viure una dimensió paral•lela que res té a veure amb la realitat. 

Però et diré una cosa estimada Soraya, i no t’ho prenguis malament, a Catalunya, aquesta indolent ceguesa, ja ens està bé.