dimarts, 7 de maig del 2013

Ser Climent 

Vosaltres creieu que una persona honorable que dedica el seu temps lliure (i part del que no ho és) a servir altruistament una causa, sense cap recompensa material, no es mereix un protocol•lari encaix de mans i/o uns animosos copets a l’esquena? Vosaltres realment creieu que una persona venerable, alhora que una gran persona, es mereix suportar en el desenvolupament de la seva tasca, improperis, insults, agressions i amenaces de mort sense el més mínim suport d’aquells als qui representa? Vosaltres creieu que aquesta persona, magnífica persona, pot posar en perill la seva seguretat jugant-se el físic i la respectabilitat per un Club que li dóna l’esquena, desconeix la seva vàlua i, en alguns sagnants casos, fins i tot el seu nom? Es pot entendre que una persona, exemplar persona, dedicada en cos i ànima a servir al Club des de fa més de 7 anys i sempre assumint la seva quota de responsabilitat, pugui ser objecte del “silenci administratiu”, del menyspreu departamental i l’oblit oficial? 

L’Europa que jo conec, i reconec, és l’Europa de la gent com el Climent Boixadera. És l’Europa real, el de la gent que es bat el coure i defensa el nom del Club per tots els racons de la nostra torturada geografia. Són els meus herois particulars que, encara que alguns ho ignorin, donen al Club la consistència i el prestigi que altres aprofiten. 

Per això deu ser que guardo amb extraordinària cura el cromo del Climent. Un cromo que em recorda, en tot moment, el Club que m’estimo i les persones que el fan possible.