dilluns, 6 de maig del 2013

Mourinho al Barça

De fonts ben informades he arribat a saber que Mourinho està en negociacions per fitxar pel Barça les properes dues temporades. De moment només es tracta d’un rumor, però ja se sap que totes les noticies comencen amb un rumor, i la majoria de vegades, un rumor inversemblant. La brama ha arribat a Madrid i s’ha estès com la pólvora per tots els racons de la caverna. Es comenta que el pànic s’està apoderant d’amplis sectors del madridisme i ja s’han vist els primers desesperats intentant saltar des dels balcons emulant el tràgic crack del 29 de Wall Street. 

Que el millor entrenador del món fitxi pel millor equip del món dels darrers trenta anys és un cop duríssim que ha de fer, per força, trontollar totes les estructures, ja de per sí malmeses, d’un Madrid en plena crisi d’identitat. Diuen, les mateixes fonts, que l’etapa de Mourinho al Madrid no ha estat més que una estratègia perfectament planificada des de can Barça per desestabilitzar al rival i que, a la vista dels resultats, ha estat tot un èxit. 

El pla hauria estat dissenyat per la Junta de Jan Laporta i va comptar, en el moment de la gestació, amb el suport d’influents personatges a l’ombra i brillants estrategs que varen posar tots els seus coneixements al servei de la causa. Al pla se’l va anomenar “Cavall de Troia” en referència al reconegut fet històric on els grecs varen aconseguir, des de dins, doblegar la resistència del seu ancestral enemic. Troia, ja sabem com va acabar la història, mai més va tornar aixecar el cap. 

Aquest possible fitxatge de Mourinho pel Barça formaria part de la segona fase del pla i seria el reconeixement a la feina ben feta i el pagament als serveis prestats d’un personatge que ha estat brillant i eficaç en el desenvolupament del seu encàrrec.

De moment només és un rumor.