dissabte, 4 de maig del 2013

Massa tard
i molt forçada 

"La junta directiva de CE Europa vol felicitar i a la vegada fer un agraïment públic als jugadors, 'staff' tècnic, familiars i acompanyants i delegat de l'Europa B per l'èxit esportiu aconseguit i per la seva resposta actitudinal constructiva, mantinguda en molts dels camps difícils que els ha tocat competir. 
El seu compromís amb el club ha estat exemplar en tot moment, tant a l'hora d'assolir amb molt d'esforç el repte esportiu com a l'hora de la demanda racional de recursos materials. Sou un magnífic exemple del que significa implicació desinteressada i estima sincera a uns colors. 
Moltes gràcies per la vostra implicació! 

CE Europa Junta Directiva" 

Aquesta, diguem-ne, oportuna circular apareguda a la web del Club, només corregeix en part, en una petitíssima part, l’enorme injustícia que ha patit l’Europa B (i no és l’únic) dins d’una entitat que es vanta de la seva cohesió interna i de la curosa atenció a totes les persones que en formen part. Un comportament, per altra banda, gens nou i que ve a ser un mal endèmic, pel que es veu, molt difícil de corregir. 

La circular de la Junta Directiva dirigida a l’Europa B, arriba tard i ho fa pel camí que no toca. Fer “públic” el seu reconeixement no serveix més que per tranquil•litzar unes consciències que, sembla, acaben de despertar sobtadament d’un malson. Han tingut tot un any per adonar-se del seu error i de la seva indolència i no han estat capaços de fer-ho. Cap “responsable” ha estat a l’alçada del seu càrrec i cap “responsable” ha actuat amb la responsabilitat mínimament exigida.

Demanar disculpes públicament a la web, que és el que s’està fent amb aquesta circular, serveix de ben poc quan, a hores d’ara, els subjectes als que va dirigit aquest “agraïment” no han rebut cap mostra personal d’afecte i segueixen tant o més sols que fa quatre dies. El moviment es demostra caminant i els dirigents del CE Europa pateixen una llarga, endèmica i profunda artrosi. 

Que aquest reconeixement a uns jugadors que han picat molta pedra i, literalment, s’han partit la cara per un Club que els ha ignorat des del mateix dia de la seva refundació, és una situació, no per repetida, força incomprensible. 

Per altra banda, i per acabar, no vull pensar que aquesta circular de la Junta Directiva hagi estat provocada pels meus comentaris de fa uns dies. Si fos així, realment ho lamentaria, perquè no em voldria imaginar que hagués passat (o no passat) si aquests comentaris no s’haguessin fet. A hores d’ara no hi hauria cap comunicat i les consciències de la Directiva (i d’altres col•lectius) seguirien al limbe dels feliços ignorants.