dijous, 23 de maig del 2013

Aranzels

García-Margallo diu que molts països de la UE vetarien l' ingrés de Catalunya El ministre d'Exteriors assegura que "d'entrada" vetarien Catalunya els cinc països que no reconeixen Kosovo: Espanya, Eslovàquia, Xipre, Romania i Grècia 

Res a veure. L’única que no pinta res en aquest repòquer, és Espanya. Eslovàquia, Xipre, Romania i Grècia tenen interessos a la zona i és normal que no siguin del tot receptius a l’ ingrés de Kosovo a la Comunitat. Però només és qüestió de temps, i de negociar acords, que l’oposició es relaxi i acabi desapareixent.

Que pinta Espanya en aquest grup? Doncs clarament, és una “participació preventiva”. Per allò del que pugui passar o, directament, per la dita popular: “cuando veas las barbas de tu vecino pelar, pon las tuyas a remojar” Espanya, veient-les venir, s’apuntarà a un bombardeig per deixar clara quina és la seva posició (i oposició) davant dels drets dels pobles a la seva sobirania. Si cal, arribat el cas, votaria en contra de l’emancipació de la meva veïna María, perquè no quedi el més petit dubte sobre quina és la seva innegociable postura. 

Però, com és sabut, no hi ha res per sempre. Quan Catalunya sigui independent, Espanya serà la primera en donar-li suport perquè ingressi de ple dret a la Comunitat. Per on passarien els seus camions, les seves mercaderies, els seu turistes, els seus porcs i la seva miserable mesquinesa? Ja és prou sacrifici haver de creuar per força territori català com per, a més a més, haver de pagar aranzels. 
Espanya cedirà, com tots aquells que no tenen la raó.