dissabte, 11 de maig del 2013

L’ara o l’endemà 

Lara diu ara que s'endurà Planeta a Sevilla si Catalunya no atura el procés.
Considera que es prendria la independència de Catalunya com una expulsió, perquè "no té sentit tenir una editorial en llengua espanyola en un país on la llengua oficial no fos espanyola" 

Al marge de que aquest personatge sigui un xantatgista i el membre menys dotat de la família, caldria puntualitzar que té tot el dret a portar el seu Planeta a la galàxia que més li plagui. Ara, a la vista dels darrers esdeveniments, que vagi molt en compte el lloc que tria. 

Jo no estaria tan segur que Sevilla sigui el lloc idoni per fer aterrar el seu imperi en decadència. Espanyol a Sevilla? Ves que no li canviïn el nom i es faci dir: Andalús o Morisc o Magrebí del Nord i el senyor Lara es quedi amb un pam de nas. 

Queda clar però, que, coneixent el personatge i la situació econòmica i social de l’empresa, aquesta “despenjada” només és una cortina de fum per amagar els greus problemes que pateix el seu Planeta. Un planeta en hores baixes amb poc oxigen i, si s’acompleixen les previsions, amb les hores comptades. 

Anar a Sevilla o a Matalascañas, seria una sortida, una fugida endavant que taparia el seu fracàs i, personalment, la seva congènita incompetència.