divendres, 24 de maig del 2013

El descobriment d’Amèrica

Ai Español, ai Español, com et patinen les neurones! Perquè una cosa és opinar i una altra, de molt diferent, pixar fora del test. Ja ho deien a Forrest Gump: “tonto és el que diu (i fa) tonteries” i tu, patètic Español, tens serioses opcions de guanyar la cursa dels ximples més rellevants. 

Primer, aquella història inversemblant de girar-se d’esquena per rebre al campió enlloc de reconèixer esportivament els seus mèrits. Un gest extremadament exemplar (pel que defineix) que encaixa a la perfecció amb una afició que ha nascut de cul i segueix movent-se, malgrat el pas del temps, en una pertorbadora fase anal. 

L’Español no es pot (ni vol) deslliurar-se de l’enveja en la que està ancorat i, és ella i només ella, la que guia els seus destins i determina quines han de ser les seves accions, decisions i reaccions. El que per a qualsevol ens mitjanament civilitzat seria un objectiu discutible, per a l’Español no és més que un drap vermell que cal envestir sense la mínima espurna de racionalitat. 

I ara, per reblar el clau, la reacció esperpèntica a la samarreta de Colom. És tan poc el sentit del ridícul que demostren els directius de l’Español que, fins i tot, fa una mica de vergonya aliena entrar en valoracions o caure en la temptació del comentari sarcàstic. 

Per altra banda, acostumats com estem, als estirabots de la parròquia perica (sempre en la mateixa direcció i amb el mateix destinatari), no sorprèn gens la seva obsessiva insistència. El que si sorprèn, i molt, és la ingerència en afers que no li corresponen. Què té a veure l’Español de Cornellà-El Prat amb els assumptes interns de la ciutat de Barcelona i el seu màxim exponent i/o referent esportiu? 

El Collet presideix un club del baix Llobregat i el Lara, una de les seves patums, vol traslladar el negoci de la família a Sevilla. Per quins setze ous aquests personatges qüestionen les decisions de Barcelona? 

Si Colom vol vestir del Barça té tot el dret a fer-ho i l’Español no és ningú per arrabassar-li aquesta il•lusió infantil. Ves que la iniciativa no s’estengui i els Pinzones s’apuntin a la festa. 

La gelosia, ai la gelosia! La gelosia és una mala consellera que limita l’evolució i fa créixer el desànim, la insatisfacció i la infelicitat.