diumenge, 21 de desembre del 2008

Nadal i altres a baix

Jornada 13
Categoria Juvenil – Primera divisió
grup 3

Certament aquest grup té algun que altre paral·lelisme, pel que fa a la classificació, a la Primera Divisió del futbol espanyol. Un Sants destacat i un grup de perseguidors en un puny. Un Sants que, desprès de la 13ª. jornada i malgrat perdre, segueix líder amb una còmoda avantatge respecte als seus perseguidors. Uns perseguidors amb sort diversa; mentre el Júpiter, Muntanyesa, Hospitalet i Trajana feien els deures i resolien els seus partits amb més o menys patiment, l’Europa punxava un cop més, en una evident crisi de joc i resultats que el descavalca del segon lloc en favor d’un poderós, al menys de moment, Júpiter.

Pel mig, en terra de ningú, els habituals, fent les coses més habituals i a les que ja ens tenen acostumats: el Bosco desprès del miratge de la darrera setmana, ha tornat al desert, un desert on la victòria davant l’Europa no era més que un oasi, pel que es va veient, a l’abast de molts equips. La Barceloneta, avall, avall i el que és pitjor, sense perspectives immediates de millora. Els canvis en la direcció de l’equip no estan donant, de moment, els fruits esperats i els Nadals es presenten, malgrat els torrons, certament amargs per a la gran família marinera. Que dir del Vilassar, del Santa Eulàlia o del Pere Gol, doncs poca cosa, que segueixen la seva línia, amb una regularitat, això sí, absolutament inobjectable. De derrota en derrota sense variar la seva trajectòria ni un mil·límetre, per no sortir del guió en el que es troben més a gust.


Les vacances, que avui encetem, hauran de servir per moltes coses. L’equip o els equips que millor sàpiguen aprofitar-les, des de tots els punts de vista, tindran una gran avantatge respecte als seus rivals. És hora de carregar”piles”, o canviar-les sí les que es tenien no anaven be. De reforçar camins o buscar noves sortides. De corregir errors o preparar-se pels que hauran de venir i per damunt de tot, conrear la paciència i la temprança. En fi, temps de descans i reflexió, tot amanit amb un bon cava i que no falti el torró.