diumenge, 14 de desembre del 2008

Confirmat
Primera divisió juvenil

Una nova jornada i ja en van 12, on hem pogut treure algunes conclusions interessants, però el que l’ha caracteritzada, per damunt de tot, són les confirmacions.

Confirmada la trajectòria espectacular d’un Sants que compta els seus partits per victòries. Un equip, que lluny d’acusar el canvi de seu, s’ha reforçat anímicament i està en aquell moment dolç de joc i resultats del que sembla impossible allunyar-lo. Deixar-se pel camí, només quatre punts, en el que ja portem de Temporada, és una fita immillorable i fa que, ara per ara, el líder indiscutible d’aquest grup tingui un futur immediat molt esperançador.

Confirmada, encara que poc desitjada, la tradicional aposta pels aspectes menys futbolístics de la Trajana. Quan un equip juga a parlar, és a dir, parla més que juga, acaba perdent i el que és pitjor, malbaratant qualsevol opció de presentar “batalla” en el terreny esportiu, que és el que tocaria. A futbol es juga amb els peus, el cap, el cor,...tot, menys la llengua, si no vols deixar al teu equip en inferioritat i amb el cul a l’aire.

Confirmada la caiguda lliure de l’Anguera. Us recordeu d’aquell punt que va aconseguir al Nou Sardenya davant l’Europa? doncs aquell és, de moment, l’últim que han sumat i el pitjor encara està per arribar.

Confirmada la recuperació del Júpiter que ara ja guanya, fins i tot, fora de casa i amb una autoritat escandalosa. Gran moment per els de la Verneda amb crèdit per escometre grans empreses i negociar qualsevol objectiu.

Confirmada la davallada de l’Europa immers en una preocupant crisi de resultats. La mala noticia per als escapulats és que aquest sotrac o esvoranc, que deia la Maleni, els ha agafat al desembre. La bona noticia, que només estem al desembre.

Confirmada la fragilitat, un cop més, del Catalònia, que segueix entretenint-se en els preliminars però no acaba de consumar. És com la línia de l’horitzó: sempre està allí però no arribes mai.

Confirmada l’ascensió als cels de l’Unificació que cada cop està més a prop d’on, segurament, no s’imaginava estar fa quatre setmanes. Ja ho avançava en els darrers comentaris, poc a poc i sense fer soroll, aquest equip va prenent posicions i es reivindica jornada darrera jornada.

Confirmada la sorpresa, que ja no ho és tant, d’un Masnou en ratxa. Un Masnou, que junt amb el Bosco, lluita per deixar, el més aviat possible, els llocs de cua per instal·lar-se en una zona més tranquil·la, tot esperant Godot.

Qui no ha estat confirmat, sinó tot el contrari, ha sigut l’entrenador de la Barceloneta i sense ell, l’equip mariner segueix perdent. A les baixes acumulades de jugadors s’ha afegit ara la del seu mister, tot, en un pervers joc dels despropòsits, que a hores d’ara, no se sap cap a on els durà. Els resultats són fruit del treball ben fet i d’una certa i desitjable estabilitat per a poder dur-lo a terme. Ni una cosa ni l’altre i ja és el segon any consecutiu que aquest Club cau en la precipitació. I ja diuen que: la paciència és la mare de la ciència. Està clar que la Barceloneta deu ser un Club de “lletres”, de lletres de canvi.