dimarts, 23 de desembre del 2008

El traïdor Felt

Corre la idea, cada cop més interioritzada, en determinats cercles d’opinió, que el Sr. Mark Felt, més conegut com a “gola profunda”, va tenir una conducta exemplar en l’afer Watergate. Recordem per a aquells que no estiguin al corrent o simplement ho hagin oblidat, que el Sr. Felt va ser el que, amb les seves revelacions al periodista del Whasington Post, Bob Woodward, va provocar la històrica dimissió del, aleshores president dels EEUU, Richard Nixon.

L'anomenat escàndol Watergate, fa referència a l’edifici on tenia la seva seu el partit demòcrata i que va ser objecte d’espionatge per part dels serveis secrets dels EEUU, per ordre i benefici del Sr. Nixon, en plena campanya electoral. Va ser el Sr. Felt, alt càrrec en aquell moment del FBI, el que assabentat de l’afer, va informar al periodista del Post per fer caure al President.

Veus de tot el món, amb un cert pes específic, mitjans de comunicació i certs àmbits ideològics volen canonitzar al Sr. Felt i no dubten en definir-lo com a un heroi davant l’opinió pública. Volen que les seves filtracions, la seva manca d’ètica i la seva traïdoria, siguin reconegudes com un dels actes d’heroisme més gran dels últims temps.

No, senyors, no. El Sr. Felt va actuar mogut pel despit i cap altre pensament li va passar pel cap. L’únic objectiu que el va empènyer a executar el seu pla va ser, pura i directament, la venjança. Venjança contra els seus caps que li van negar un ascens que ell creia merèixer.

Les baixes passions, independentment els interessos que serveixen, no poden ser lloades i molt menys recompensades. El Sr. Felt, no és ni serà mai un heroi, sí, en canvi, un deslleial. Una persona gens integra que es va servir de la seva posició per trair la confiança d’aquells que l’havien fet dipositari.