dissabte, 20 de desembre del 2008

La grip del líder
Júpiter 5 - Sants 3


Categoria Juvenil -Primera divisió

Un dia havia de passar i ha estat justament avui, a la Verneda, on el Sants s’ha deixat la imbatibilitat. Un Sants en-gripat ha caigut davant un bon Júpiter que es col·loca, provisionalment, segon a la taula, a l’espera del que faci l’Europa demà, en el seu partit enfront la Muntanyesa. Desprès d’uns primers 45 minuts d’igualtat, on l’ intensitat anava acompanyada de l’ imprecisió, i on els dos equips han volgut més del que realment han pogut, s’ha arribat al descans amb un 2 a 2 en el marcador que feia justícia als mèrits dels 2 equips. Un inici trepidant del segon temps, per part dels locals, ens ha deixat veure quin seria l’escenari en el que es desenvoluparia el tram decisiu del partit. Un Júpiter que ha desballestat al seu rival en totes i cada una de les facetes del joc. Per actitud, per velocitat, per ganes i també per encert, ha passat per damunt d’un Sants desconcertat que ha vist com se li escapaven els tres punts, sense cap excusa mínimament acceptable. No es tant l’arribada de la primera derrota, sinó la forma d’encaixar-la el que pot ser més dolorós i el que els hi pot fer més mal. Una derrota inapel·lable i d’una contundència, tant en el marcador, com en el joc, sense pal·liatius.

El convenciment, que no el desig, de que això pogués passar, que es consumés la primera derrota a la Lliga, no treu el mal sabor de boca amb el que els jugadors, tècnics i afeccionats del Sants tornaran aquesta nit a casa. No es pot guanyar sempre, cert, però aquesta sotragada no ha estat precisament dolça i veurem com afecta a la moral d’un equip que no estava acostumat a perdre.

El Júpiter, per la seva part, ha fet 12 gols en els dos darrers partits i 5 d’ells a l’actual líder, un equip que s’havia caracteritzat, al menys fins el moment, per encaixar-ne molt pocs. És evident la progressió a l’alça dels nois de la Verneda, que justament avui comencen el seu “exili” pel canvi de gespa al seu Camp. Haurem de seguir, de ben a prop, com afecta aquesta incidència i l’aturada nadalenca a un equip que sembla anar llençat.

El Sants ha donat la sensació, aquesta tarda, d’haver “gripat” el motor, un motor que ja la setmana passada, davant el Trajana, feia un sorollet estrany, com si li faltés lubrificació.

Avui el Júpiter dormirà segon i el Sants...el Sants dormirà malament.