dimarts, 22 d’octubre del 2013

Ui quina por! 

Perquè ens fan tanta por amb la sortida de la UE? Perquè aquesta malsana obsessió en amenaçar-nos que si marxem d’Espanya ens faran fora de la UE? Perquè ens volen fer creure que el nostre futur sense Espanya està lluny d’Europa? Qui s’ho creu? 

Si marxant d’Espanya la nostra situació canvia, que potser no canvia també la d’Espanya? Qui està en disposició de garantir que un canvi tan transcendental només afectarà Catalunya i no a Espanya? Perquè Catalunya, pel seu nou estatus, serà expulsada de la UE i Espanya en romandrà? Quins elements objectius fan pensar que un nou escenari polític castigarà Catalunya i no a Espanya? 

Catalunya encara no és un Estat, però és una Nació dins d’Europa (i una de les més antigues amb el primer Parlament europeu de la Història) i els seus ciutadans són europeus des de fa més de 22.000 anys (documentat a Mollet/veure Mollet III).

Si és així, i tal com defensa Espanya, el més important són els ciutadans i no els territoris, no ha d’haver cap problema perquè els catalans segueixen sent europeus de ple dret. Qualsevol decisió o mesura que no vagi en aquesta línia deixaria en entredit la pròpia essència de la UE i els arguments de suma i unitat que conformen el seu ideari constituent. Perquè la UE hauria de fer fora a uns ciutadans pel sol fet d’exercir la seva ciutadania en llibertat?

I si finalment ens fan fora, tampoc serà tan dramàtic, hi ha països que no pertanyen a la UE i viuen la mar de feliços.