dimecres, 23 d’octubre del 2013

Temperatura de congelació 

Montoro reitera als independentistes que fora d'Europa fa “molt de fred”

¿Fora d’Europa? ¿Es refereix el senyor Montoro a EEUU, al Canadà, al Japó, a la Xina, a Austràlia,...? Potser sí que fa fred en aquests països, però tenen una economia que els hi permet comprar roba d’abric i encendre la calefacció quan la cosa es posa difícil. ¿Pot dir el mateix Espanya, la “calorosa” Espanya? ¿Que no fa fred a Portugal, Grècia, Itàlia, Polònia, Romania, Bèlgica, Irlanda,...? 

No tinc prou clar que fora d’Europa faci el fred que el senyor Montoro aventura, però si tinc molt clar que, donada la glaciació d’una gran part d’Europa i la d’Espanya en particular, els darrers dinosaures es comencen a extingir. 

Europa no és, ni de lluny, el cel a la terra ni res que se li acosti i Espanya, la mefistofèlica Espanya, ni tan sols és el purgatori. Ves que aquesta calor a la que es refereix el senyor Montoro no sigui, justament, per l’escenari infernal en el que s’ha convertit el seu dantesc país. 

Entenc, sense gaire esforç, la preocupació que pugui sentir el ministre d’Hisenda per les baixes temperatures a les que quedarà exposada Espanya en perdre el seu confortable, valuós i imprescindible goretex català i, entenc també, la seva frontal oposició a la independència de qui li dóna abric i li foragita els penellons. 

En diríem, doncs, instint de protecció o instint de supervivència davant d’una perspectiva gens tranquil·litzadora i que es preveu imminent, si més no, irreversible. Espanya, amb les vergonyes a l’aire, passarà molt de fred i el visionari Montoro ja ens ho adverteix públicament amb la boca grossa i el cul petit.