dijous, 10 d’octubre del 2013

No 

S’ha de prohibir la manifestació de l’ ultradreta del proper 12 d’octubre? 

Això preguntava El Punt-Avui als seus lectors i jo he decidit començar l’escrit per la resposta. No. Evidentment que no. Autoritzant la manifestació es té una fotografia exacta i molt precisa del perfil d’aquesta aberració sub-humana i també, que no és poc, de la seva dimensió real. Amb la prohibició només aconseguiríem inflar la qüestionable participació i augmentar la seva deplorable llegenda. No hi ha res més de clarificador, per als uns i per als altres, que saber qui és cadascú, el que es proposa, quins objectius es persegueixen, quins mètodes es defensen i quin suport es té. Amagant el feixisme no se’l fa desaparèixer. Cal visualitzar-lo i prendre consciència de la seva tràgica magnitud per no caure en l’error del desconeixement i la indiferència. 

Dit això, el que si que s’hauria de regular, perquè és un afer d’ordre públic i de seguretat ciutadana, és la seva ubicació. No cal que ningú prengui mal i, com que s’ha de vetllar per la gent de pau, seria prudent que aquests individus asocials disposin d’un espai tancat per a l’exercici del seu particular aquelarre. La plaça de toros Monumental estaria bé. És un espai amb prou significat com per acollir un acte d’aquesta mena i on, estic segur, es trobarien com a casa. Per l’aforament no cal patir, hi caben folgadament. Només caldria avisar als turistes despistats de que aquell dia el museu taurí romandrà tancat al públic per raons, o millor encara, per desraons incomprensibles i de difícil explicació. 

El problema, sempre ha d’haver algun problema, és que m’acabo d’assabentar que l’espai triat, l’espai ideal, està ocupat des del passat dia 5 pel Circ dels pallassos de la tele i, en conseqüència, no és gens recomanable ajuntar en un mateix recinte pallassos d’escoles tan diferents. 

En fi, s’haurà de buscar un altre espai i no descartaria que el zoo de Barcelona, el magnífic zoo de Barcelona, en tingués algun de disponible.