divendres, 27 de març del 2009

La Moreneta sota pressió

L’altre dia, l’entrenador del RCDE Espanyol, Mauricio Pochettino, va peregrinar fins a Montserrat per demanar-li a la Verge, perdó, a la Mare de Déu, que intercedís per ell i salvés a l’equip de baixar a segona divisió.

Desprès de ser rebut per l’Abad a les portes del monestir, va dirigir una sentida pregària a la Moreneta, pregària que tenim en exclusiva. Deia així:

Virgencita, virgencita estoy negro como tú,
sálvanos de este trance
y yo pondré a tu alcance
berberechos, almejas y vermú.


No nos dejes caer
en el pozo de segunda
no permitas que se hunda
el pibe que t’ha venido a ver.

Virgencita, virgencita estoy negro como tú
consigue que Dios nos libre
y te traigo al Sanchez Llibre
andando desde Corfú.

Us adoneu de la imprudència del bo de Pochettino, posant a la Mare de Déu en la tessitura d’haver de decidir entre actuar a favor de l’Espanyol o no fer-ho?

Sí no fa res, es manté al marge i deixa que passi el que hagi de passar, es podria posar en dubte la seva bondat i, fins i tot, el seu estatus de divinitat i els seus poders celestials. Deixar a l’Espanyol a la seva sort seria un acte reprovable difícil de perdonar. Com s’entendria que, amb els miracles que ha fet al llarg de tota la Història, fos incapaç de salvar a un Club de futbol?

En canvi, si decideix actuar, prendre cartes en l’afer i ajudar a l’Espanyol, ho faria en detriment d’altres Clubs, que a hores d’ara estan en la seva mateixa situació i que es veurien seriosament afectats i perjudicats per la Mare de Déu i això seria imperdonable i tremendament injust. Impropi d’una figura santa i que qüestionaria les creences i la fe de moltes persones.

En definitiva, un gran envolic que ens podríem haver estalviat si el bo de Pochettino hagués estat laic i no fiar-ho tot als miracles.

De totes maneres, també tindria nassos que, un dels símbols més potents i preuats de Catalunya, ajudés a l’espanyolisme a salvar-se. El món al revés.