dijous, 5 de març del 2009

Ecosistema en perill?

Ja comença a fer pudor aquest corrent crític cap a els transvasaments d’animals i plantes d’un país a un altre, d’un continent a un altre i d’una zona geogràfica concreta a una altre molt distant. És realment un perill per l’ecosistema la introducció al nostre país del musclo zebra, el cranc americà o el peix dojo que competeixen per la subsistència amb les especies autòctones? Realment creieu que és un drama ecològic irreversible i d’incalculables conseqüències? O potser només es tracta d’un nou estadi en l’evolució constant del nostre planeta? Perquè han de ser sempre dolents i perillosos els canvis, quan al llarg de tota la nostra Història s’ha demostrat que, justament els canvis, han estat el motor de l’evolució i el progrés?

Que en penseu de les següents afirmacions: “A Europa, la Mediterrània és l’àrea marina més amenaçada; en concret 1.313 especies d’altres mars dificulten la viabilitat de les locals en una franja de 2,5 milions de quilòmetres quadrats”

Que us assemblaria si la canviéssim una mica i digues una cosa així: “A Europa, la part occidental és l’àrea més amenaçada; en concret 3 milions d’immigrants procedents de països africans, asiàtics i Sud- americans dificulten la viabilitat dels locals posant en greu perill la seva supervivència”

Inacceptable, no? O és que algú segueix pensant que la pressió del musclo zebra sobre el pobre musclo autòcton de l’Ebre és més determinant per l’ecosistema que la d’un immigrant de Gàmbia sobre un peó de la construcció a Almeria?

Deixem que els musclos es busquin la vida i els gambians puguin alimentar dignament les seves famílies.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

ufff muy profundo.....me pueden preocupar las dos cosas?

son of belvedere ha dit...

és clar...tu manes.

Anònim ha dit...

gracias, no creas que mandar si me gusta, pero era la duda de si podia

Anònim ha dit...

Si no et preocupa l'existencia del teu fill, vull dir, la seva jove desaparició a mans de invasors siguin cebres o gambians, el teu comentari esta be i es comprensible.
Som, perque altres que ens han precedit, han lluitat i guanyat.
Deixar la defensa de l'existencia en mans de ben pensants, hem sembla una ximpleria.
LA VIDA ES LLUITA !!