diumenge, 8 de març del 2009

El submarinista que volia jugar a futbol

Europa D 3 - Escolapis 1
Juvenil Segona Divisió, grup 13


Per a jugar un partit de futbol es necessita: un camp reglamentari, una pilota, un àrbitre i dos equips que hi vulguin jugar. Tots i cadascun d’aquests elements són imprescindibles i cap és sobrer.

Ahir, a l’Àliga, hi havia un camp força reglamentari, una pilota en condicions, un àrbitre més que correcte i en principi dos equips, o al menys això era el que semblava, quan varen sortir al terreny de joc amb l’ intenció de disputar un transcendent partit de futbol, que ens havia de dir moltes coses respecte al seu futur immediat en la carrera cap el títol. A l’hora de la veritat, només un equip va voler jugar, l’Europa, l’altre, els Escolapis, va ser una penosa caricatura de si mateix, una broma pesada que no va entendre ningú i la perfecta antítesi del que ha de ser un equip de futbol. Els Escolapis ens varen donar una magistral lliçó de mala educació, de conducta impròpia, de manca de recursos i sobretot, de com utilitzar aquest noble esport com a vehicle transmissor de frustracions.


La conducció, més que no pas l’educació, religiosa, no ha estat mai sant de la meva devoció, ni els seus mètodes, ni les seves propostes, ni els seus dogmes i encara menys, els seus resultats. Les devastadores conseqüències en les persones sotmeses a aquests tràgics tractaments no deixen cap mena de dubtes sobre la nocivitat de la seva existència. Veure el comportament d’alguns jugadors i tècnics dels Escolapis en un camp de futbol, veure la seva actitud agressiva, la seva manca absoluta de “fair play”, la seva supèrbia, el seu llenguatge més enllà de qualsevol límit tolerable, la seva ira desmesurada, la seva ràbia indiscriminada i els seus arguments violents no pot ser més que el resultat d’individus “educats” en la repressió i el culte a l’onanisme.


Us ben asseguro que la meva intenció era parlar de futbol, única i exclusivament de futbol, però els Escolapis no varen estar per la labor. Va ser un símil d’aquell jugador de tennis que surt a jugar el seu partit i davant es troba amb un rival vestit de submarinista i un pal de beisbol a les mans. Evidentment, l’escena dóna per a molt, però en cap cas, es podrà veure un partit de tennis. Doncs així va ser l’enfrontament entre un Europa que sap i volia jugar a futbol i un Escolapis vestit de “buzo” donant pals a tort i a dret i movent la cua compulsivament com un peix fora de l’aigua.
Aquesta fal·lera malaltissa dels capellans de preparar els joves per a la vida eterna els hi fa perdre el nord i s’obliden de preparar-los per a aquesta, que de moment és l’única que sabem amb tota certesa que existeix.


Pel que fa al partit, potser l’Europa no va fer el joc més vistós ni més brillant de la seva vida, però sens dubte, va ser un dels partits més seriosos i complerts en molt de temps d’aquest equip amb un futbol i una educació exquisida. La bellesa en el futbol només és un dels seus aspectes, els altres: la tenacitat, la lluita, la maduresa, la gestió de les emocions, el domini del tempo, la intensitat, el saber patir, la solidaritat, la intel·ligència aplicada i la conducta apropiada complementen i configuren el millor esport del món, d’aquest món es clar.


I com a penitència pels Escolapis, que d’això si que en saben, 3 parenostres i que mirin la classificació aquí a la terra i no al cel.


RIVALNOSTRE

Rival nostre que esteu a la gespa
sigui respectat el vostre nom.
Vingui a nosaltres el vostre esperit.
Faci's la vostra voluntat
aquí a la gespa,
com es fa a la terra.

El vostre joc de cada dia
doneu-nos Europa en el dia d'avui
i perdoneu les nostres culpes
ja que nosaltres som incapaços de fer-ho.
No permeteu que nosaltres
caiguem en temptació
ans ensenyeu-nos
a jugar a futbol. Amén.

1 comentari:

Anònim ha dit...

....correcto, doy fe!!!