divendres, 12 de setembre del 2008

Tirano Banderas contra la Guardia Urbana

És una tradició estesa i consolidada la de formular règims de conducta interna per els equips de futbol. Normes que entren en funcionament al inici de la Temporada i les desviacions o incompliments són castigats amb multes econòmiques d’import variable segons la gravetat de la falta comesa. Saber portar un equip sense multes econòmiques seria tot un repte i no està a l’abast de l’immensa majoria d’entrenadors actuals. Basar-ho tot en els diners és quedar-se molt curt en la formació dels joves i donar una pobre imatge de les capacitats dels que tenen que vetllar pel compliment de les regles establertes. Fiar-ho tot a la sanció monetària és copiar els tics recaptadors de la Guardia Urbana, per altra banda tan criticada per aquest fet, i no aconsegueixen eradicar ni reconduir les conductes inadequades. Que s’aconsegueix amb les multes econòmiques? Fer una guardiola que, normalment omplen els pares, i serveix per pagar un tòpic dinar a final de la Temporada. I poca cosa més.
Sense voler eliminar les normes, que em semblen absolutament necessàries, si que es podria canviar la manera de corregir les infraccions. Perquè no fer llegir una pàgina, dues, tres,...d’un llibre escollit per tot el grup, a aquell que hagi comès una falta? La quantitat de pàgines estaria en funció de la seva gravetat i es podria fer abans de cada entrenament o bé desprès mentre es fan els estiraments.
Si la infracció és comesa per un no llegidor, que coincidentment són els que més faltes cometen, l’efecte serà totalment dissuasori, per no haver de passar pel tràngol de llegir observarà una conducta exemplar i al mateix temps vigilarà que els demés tampoc cometin faltes per no haver d’aguantar el capítol de torn. En el pitjor dels casos, les infraccions serviran per ampliar la cultura i els coneixements de l’equip i qui sap si a algú se li desperta el interès per la lectura, ja que el futbol no dura eternament.

1 comentari:

blog del cadete A ha dit...

Una gran idea el tema de la lectura però massa complicada de dur a terme.Alguns haurien d'aprendre a juntar la P amb la A per formar pa. jaja imagina per llegir 2 pàgines...
Una abraçada mestre.