dissabte, 20 de setembre del 2008

La meva Crema Catalana

Ingredients (4 persones)

2 ous
1 litre de mala llet
180 grams de sucre sense refinar

200 grams de rauxa
80 grams de seny
La pell d’una llimona
4 branques de canyella en rama
Una punta de geni
I una gran dosi de paciència

Com s’elabora:


Posem la llet a escalfar en un pot amb la pell de la llimona i les branques de canyella fins que bulli. Al mateix temps, mentre ens van remenant els ous, anem planificant l’estratègia amb els 80 grams de seny. Si cal se li pot posar una mica de llet per fer-ho més fluid.
Retirem la mala llet del foc i li afegim la punta de geni. Quan hagi emulsionat hi aboquem els 200 grams de rauxa fins que agafi la textura desitjada.
Passem la mescla per un colador xinès per eliminar les impureses externes i també internes.
Amb paciència ho posem tot en una terrina de fang i ho deixem reposar. Ho fiquem a la nevera fins que qualli coberta amb el text de l’Estatut lleugerament foradat perquè transpiri.
Desprès de sis hores la traurem de la nevera. Empolvorarem la part superior amb el sucre sense refinar i el cremarem amb la ràbia continguda durant molts anys.
Llesta per servir, només caldrà fer-ne bon us.


Nota: si el vostres convidats no són de menjar dolç, els hi podeu fer una botifarra, una llarga i gruixuda botifarra, amb seques això sí.