dissabte, 22 de febrer del 2014

Oscar Belis 

Oscar Belis és una persona persona que treballa, i quasi viu, al CE Europa. Des dels seus inicis com a jugador, passant per l’etapa d’entrenador i ara com a coordinador, ha destacat sempre per la seva integritat, coherència i, el més admirable, la seva indeleble empatia. 

Llarga, llarguíssima trajectòria en un club que li deu molt i en el que ha fet, gairebé, tots els papers de l’auca. Bé, li falta el de president, però a la vista de la nota de tall, no tinc cap mena de dubte sobre la seva solvència. 

Oscar Belis ha sigut, i és, un actiu imprescindible per al CE Europa i un clar exemple de perquè funcionen les coses de base malgrat les incerteses de les elits dirigents i els seus pertorbadors desconcerts. Hi ha persones persones que amb el seu saber fer i la seva capacitat de treball són capaces, per elles mateixes, de fer funcionar un engranatge al seu millor ritme. 

La trajectòria de l’Oscar al CE Europa, però, no ha estat un camí de roses. Ha passat per moments difícils i d’altres, encara més difícils. I allò que per a molts hagués estat la fi del món , el fins aquí hem arribat i aquí ho deixo, a ell li ha servit per madurar i créixer com a persona persona. I ho ha fet de manera natural, perquè en l’Oscar tot és natural, sense estridències, sense decibels sobrers i amb les paraules justes. Una experiència acumulada al llarg de tants anys, on li ha passat de tot, i que ara posa al servei de tots aquells que ho necessiten, li demanen i se li acosten. 

Sóc, i no sempre em complau, més aviat de critica que no pas de lloança, però amb l’Oscar Belis havia, per justícia, de fer una excepció. Obrir un parèntesi per reconèixer, pública i sonorament, la seva contrastada vàlua, la seva feina callada i la seva capacitat per moure simpaties més enllà de les estrictament obligades. 

El futbol pot ser una veritable jungla, però el futbol, a l’àrea petita de l’Oscar Belis, és un espectacle emocionant al que no voldràs (ni podràs) renunciar. 

Quina sort que té el CE Europa!