diumenge, 2 de febrer del 2014

La dieta Dukan 

Vivint prop del Paral•lel em resulta relativament senzill (i atractiu) recórrer als paral•lelismes. Prenem, per exemple, el cas de Pierre Dukan i la seva “miraculosa dieta” 

Qui no coneix, per via directa o bé per un amic, veí, conegut o saludat, la dieta Dukan? Qui no ha sentit parlar o, fins i tot, l’ha posat en pràctica o ha tingut la temptació de posar-la? Segons el propi doctor, més de 40 milions de persones arreu del món segueixen, o han seguit en un moment de la seva vida, aquesta polèmica i nociva dieta. 

La “dieta miracle” Dukan combat l’obesitat d’una manera desequilibrada i gens científica amb conseqüències tràgiques per a la salut de les persones i amb efectes secundaris greus i irreversibles. Els desesperats (i abduïts) seguidors de la dieta perden pes amb relativa facilitat però a canvi de patir uns danys col•laterals crònics que deterioren la seva salut. 

I és en aquest escenari on podem aplicar el paral•lelisme. Catalunya està sotmesa, des de temps immemorials, a l’estricte règim de la dieta Dukan. La diferència, l’escandalosa diferència, és què la dieta de Catalunya no és voluntària sinó forçada des d’un Estat que l’aplica sense dret de rèplica i argumentant, és un dir, la bondat de la seva pràctica. 

Catalunya sota el jou de l’Estat Dukan i la seva “dieta miracle” no deixa de perdre pes. L’aprimament està tocant fons i li comencen a penjar les molles per tots els racons del cos. Catalunya s’està quedant en els ossos i, el que és pitjor, està desenvolupant patologies, tant físiques com mentals, a conseqüència d’una dieta restrictiva que provoca alteracions biològiques i psicològiques que interfereixen en el seu funcionament.

L’Espanya Dukan està entossudida a que Catalunya es pugui posar el biquini aquesta propera primavera i que els ronyons li deixin de funcionar a la tardor. De totes maneres alguna cosa falla: com és que aquesta nociva dieta aprima Catalunya i, en canvi, engreixa Espanya? En Pierre Dukan ens ho hauria d’explicar o, si més no, buscar una formula correctora. Encara que, coneixen el pa que es dóna i coneixent el personatge, dubto de la seva implicació i la conseqüent solució. 

I per acabar amb el paral•lelisme, destacar que el col•legi de metges francès ha fet pública l’expulsió del doctor Dukan per pràctiques que lesionen greument el codi ètic de la professió. 

Fixeu-vos com el col•legi de metges (paral•lelisme de la UE) no ha actuat contra els pacients sinó contra el metge , és a dir, ha actuat contra el causant del mal, l’ ideòleg de la dieta, i no contra els soferts pacients que la pateixen. 

Jurisprudència i paral•lelisme per a aquells que teoritzen sobre el sexe dels àngels.

1 comentari:

montse ha dit...

Bon post i molt bona la imatge que l'il·lustra.