diumenge, 16 de febrer del 2014

El cul pelat 

En tot procés d’independència hi ha un aspecte que sovint es passa per alt però que és d’una transcendència cabdal alhora d’aconseguir allò que es persegueix. Perquè un país sigui independent, calen amics. I com es tenen els amics? Doncs, fent-los. No hi ha cap altra manera. 

Catalunya està treballant, i està treballant bé, aquesta suma de complicitats que han d’acompanyar el procés de sobirania i decantar-lo quan arribi el moment decisiu. Constància, estratègia, intel•ligència i una bona dosi d’empatia està donant els seus resultats. Uns resultats que han de cristal•litzar en un explícit suport al nostre futur independent. 

Així s’entén el suport des de ERC a Gibraltar (llegeixis Gran Bretanya) davant els seus desacords amb Espanya. Així s’entén, també, l’aproximació del Govern de la Generalitat a EEUU via Israel. Així s’entén, la complicitat amb el Vaticà i tot el seu àmbit d’influència a través de Messi i la col•laboració de l’Abad de Montserrat (això del Vaticà, ja està fet). Així s’entén el lligam amb França mitjançant “la col•locació”, com a ministre de l’interior francès, d’un home nascut a Barcelona, fill de pare català i cosí del compositor de l’himne del Futbol Club Barcelona. Així s’entén el destí, gens casual, d’una icona mundial com Pep Guardiola, per actuar com ambaixador a Alemanya i influir en un dels principals motors d’Europa. Així s’entén la contractació de Neymar, el proper millor jugador del món i tota una referència en el seu país i l’àmbit sud-americà. Relacions amb Japó via Gaudí i Ferran Adrià. Relacions amb la Xina amb estrets lligams econòmics i el futbol. Relacions amb Egipte, Sudan, Marroc,...amb una treballada i amistosa xarxa de relacions esportives. Relacions de proximitat amb Sud-àfrica via François Piennar. I etc, etc, etc. 

No cal fer soroll, però cal treballar sense defallir. I d’això, en tenim el cul pelat.