divendres, 7 de febrer del 2014

El pelfut 

Que som una nació, ja ningú ho posa en dubte, és un estadi absolutament superat. Fixeu-vos que, fins i tot Espanya, que en podia ser refractària, ho té clar i així ho ha reconegut pública i reiteradament. Com s’entendria aquesta insistència en anomenar-nos nacionalistes sinó fóssim una nació? I nacionalista, per definició, és tot aquell que propugna o afavoreix la unitat o la independència de la seva nació. Per tant, si Espanya ens reconeix com a nacionalistes i no com a regionalistes, és perquè ens reconeix com a ciutadans d’una nació i no pas d’una regió. 

Arribats a aquest punt, i amb els reconeixements (i aclariments) pertinents, cal recordar el dret internacional que té tota nació a la seva autodeterminació i a decidir lliurement sobre el seu destí. Catalunya no és una regió com la pròpia Espanya reconeix i, en conseqüència, no són aplicables els arguments regionalistes amb els que ens volen fer combregar. 

Si Catalunya és una nació, que ho és, ha de tenir, per llei, els mateixos drets que qualsevol altra nació i és ella, i només ella, la que ha de decidir quina mena d’animal vol ser. On s’ha vist, i on està escrit, que hagi de demanar permís a una altra nació per auto determinar-se? És com si el meu veí de replà, pel fet de pertànyer a la mateixa comunitat, pogués decidir quina mena d’economia he de portar, quina dieta he de seguir i a quin sant m’he d’encomanar. 

Veïns, si. Bons veïns, també. Però jo he de poder comprar-me el pelfut que vulgui i, encara més, no tinc perquè pagar el pelfut del 3er. 2a. o el del 4art. 1a.