dissabte, 1 de juny del 2013

Solvència contrastada

“Doneu-me la vostra suor i us estalviaré la vostra sang”. O dit d’una altra manera: si voleu tenir futur, us l’haureu de guanyar.

Aquesta era la consigna a principi de Temporada i aquest ha estat el llibre d’estil que ha marcat el camí que s’havia de seguir. Tenir les coses clares, un bon mapa de carreteres i els objectius identificats, fa que la ruta, encara que difícil, sigui força més satisfactòria. Treure, o extraure, nens d’una escola de futbol i posar-los a competir no és la millor de les situacions possibles, però, amb una perspectiva correcta i els estris adequats, es poden començar a traçar línies precises que, en un futur més o menys proper, acabaran per formar sòlides figures geomètriques.

Educar la continuïtat, exigir l’esforç, explotar les habilitats, fer rendibles les limitacions, incentivar el compromís, potenciar el grup per damunt de les individualitats sense anul•lar-les, despertar la solidaritat i apaivagar els egos, donar valor a les petites coses, fer créixer el gust per la feina ben feta, incidir en la cultura del sacrifici, desactivar la supèrbia, moderar l’eufòria i desactivar el pessimisme, aprendre a perdre i, també, aprendre a guanyar,...Objectius de manual que han estat presents (i treballats) al llarg de tota la Temporada amb uns resultats més que acceptables. 

S’ha fet bé el que s’havia de fer i, en conseqüència, s’ha progressat adequadament. Que lluny queda l’escola! Prova superada. Solvència contrastada.